Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Partnerku zavraždil a ešte týždeň žil s jej telom. Za mrežami si odpyká 14,5 roka
Zdielať na
Krimi

Partnerku zavraždil a ešte týždeň žil s jej telom. Za mrežami si odpyká 14,5 roka

Archívna reportáž

PRAHA / Libor celý deň popíjal a spor so svojou partnerkou napokon ukončil brutálnou vraždou. Prepadol ju keď bola na toalete a v hneve ju škrtil. Potom použil tyč a nôž. Súd mu uložil trest 14,5 roka vo väzení a musí tiež podstúpiť protialkoholickú liečbu.s Súd jeho odvolanie odmietol.

K incidentu došlo ešte v auguste 2016. Libor L. napadol svoju manželku na záchode. Škrtením chcel ukončiť ďalšiu slovnú roztržku po celodennom popíjaní, informuje portál blesk.cz.

Bezvládne telo ženy preniesol do obývačky, kde ju okrem iného napadol tyčou, pretože sa na ňu hneval. Tiež ju bodol nožom, v tej dobe ešte preukázateľne žila. S mŕtvou partnerkou potom žil ešte niekoľko dní, dokonca za ňu rozposielal správy jej príbuzným. K činu sa po niekoľkých dňoch nakoniec priznal, keď sa opil v reštaurácii bez peňazí. Na útok si vraj príliš nespomína. 
Pri odvolacom súde odsúdený uviedol, že ženu nechcel zabiť. "Nebolo to úmyselné. Naozaj to ľutujem," povedal. Súd mu uložil trest 14,5 roka za mrežami a k tomu protialkoholické liečenie. Libor s družkou žil osem rokov. Ich vzťah sprevádzalo pitie, hádky a násilie. 
Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy