Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Objednali si vraždu starého otca. Súd vyriekol mimoriadne prísny verdikt
Zdielať na

Objednali si vraždu starého otca. Súd vyriekol mimoriadne prísny verdikt

BANSKÁ BYSTRICA / Od leta trvajúci súdny proces sa dnes skončil vynesením rozsudku. Na lavici obžalovaných skončili traja členovia jednej rodiny, ktorí si údajne objednali likvidáciu starého otca. Vnučka Miriam mala všetko naplánovať a spolu s matkou a nevlastným otcom zaplatiť vykonávateľovi 7000 eur. Všetci obžalovaní dnes dostali 25-ročné tresty.

Od začiatku to bol nezvyčajný prípad. Jeden vedľa druhého sedeli v lavici obžalovaných vnučka Miriam, jej matka aj nevlastný otec. Spory o rodinné pohrebníctvo mali byť spúšťačom udalostí, ktoré skončili chladnokrvnou vraždou 74-ročného dôchodcu. Starý pán chcel naspäť pohrebníctvo, ktoré kedysi daroval synovi. "Ide o obzvlášť závažný zločin vraždy kde došlo k usmrteniu člena rodiny, naplánovali to členovia rodiny, usmrtili starého otca, išlo o finančný zisk," povedal prokurátor.

Poprava starého muža v byte nad zvolenským pohrebníctvom sa stala ešte v roku 2014. Všetko mala vymyslieť Miriam a spoločne s rodičmi mali nájsť vykonávateľa, ktorému zaplatili 7000 eur. Súd dnes všetkých štyroch uznal za vinných. "Uložil každému z nich nepodmienečný trest odňatia slobody vo výške 25 rokov," povedala Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu. Prokurátor je presvedčený, že súd rozhodol spravodlivo.

Obžalovaní vinu od začiatku popierajú. Odvolali sa, na rade je najvyšší súd. "Preto sme podali odvolanie, lebo nesúhlasíme s rozhodnutím," povedal obhajca odsúdených Rastislav Urbáni.

Pozrite si archívnu reportáž k téme:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy