Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Napriek signalizácii vošiel na železničné priecestie. Uzavreli ho tam závory
Zdielať na

Napriek signalizácii vošiel na železničné priecestie. Uzavreli ho tam závory

GELNICA / Svetelné výstrahy na priecestiach nie sú iba na parádu. Svedčí o tom aj prípad z Gelnice. Keď aj napriek zapnutej svetelnej signalizácií vodič vošiel s autom na koľajnice. Tam ho uväznili spustené rampy.

Podľa autora videa, v čase keď bola Felícia na priecestí bol vlak iba 10 metrov od nej. Vodič tak neohrozil iba seba, svojho spolujazdca. Rovnako aj cestujúcich a rušňovodiča vo vlaku.

Na zázname z autokamery je jasne vidieť ako najprv Felícia pred železničným priecestím zastane. Potom sa pohne na koľajnice. V tom momente sa závory spúšťajú a auto je medzi nimi. S tým si však poradí spolujazdec, ktorý závoru dvihne a vodič odchádza.

Podľa informácií TV JOJ si vodič výstražné svetla nevšimol pre nahlas pustené rádio v aute. Aspoň to tvrdil policajtom. Nad videom neveriacky krútil hlavou aj dopravný odborník. "Vyzerá to tak, že ho život nebaví. Lenže pri tom, že ohrozil seba, ohrozil aj iných účastníkov cestnej premávky. A aj železničnú dopravu," myslí si Peter Onderuš, súdny znalec z odboru dopravy.

"Vozidlo bolo hliadkou vypátrané a vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodič sa svojím konaním dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," povedala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR.

Celý prípad majú teraz na stole dopraváci. Keďže aj podľa dopravného znalca ide o závažný priestupok, vodič sa nevyhne minimálne pokute. No môže prísť aj o vodičák. Ohrozil aj ľudí vo vlaku. Podľa autora videa bol motorový vlak približne 10 metrov od priecestia. Šťastím je, že rušňovodič dokázal vlak zastaviť. Mal na to približne 100 metrov. Signál na zastavenie dostal od zamestnanca z neďalekej železničnej stanice.

Pozrite si celý záznam neuváženého konania:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy