Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Funkcionár podľa inšpekcie ministerstva zbil muža. Prípad sleduje už aj Gašpar
Zdielať na

Funkcionár podľa inšpekcie ministerstva zbil muža. Prípad sleduje už aj Gašpar

BRATISLAVA / Funkcionár trnavskej kriminálky údajne podľa inšpekcie ministerstva vnútra päsťami dobil muža, ktorý prišiel na políciu oznámiť krádež auta. Ide o zástupcu riaditeľa kriminálnej polície, 41-ročného policajného majora. Vyšetrovatelia inšpekčnej služby ho obvinili začiatkom tohto mesiaca zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Závažnejším spôsobom. Prípad sa stal v lete pred dvomi rokmi a teraz zaujíma aj policajného prezidenta Tibora Gašpara.

TV JOJ získala uznesenie, ktorým Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra vzniesol obvinenie zástupcovi riaditeľa odboru kriminálnej polície KR PZ Trnava. "Vyšetrovateľ tu obvinil jedného policajta z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa," informuje hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Podľa uznesenia na obvodné policajné oddelenie v Jaslovských Bohuniciach v lete 2015 prišiel nahlásiť odcudzenie auta istý Emil. Keď podal trestné oznámenie, policajti ho previezli do budovy krajskej polície v Trnave.

Zástupca šéfa kriminálky bol v tom čase doma, ale vedel, koho majú v budove. Nechal sa priviesť do práce, službukonajúcim policajtom povedal, aby ho v kancelárii nechali osamote s mladíkom, ktorý nahlásil krádež auta a toho následne mal dobiť päsťami. Údajne preto, lebo vedel, že chlapík klame a zmiznutie auta je zámienka pre lízingový a poistný podvod.

"Potom mal zavolať policajtov, ktorí ho vypočúvali a začal diktovať to, čo majú písať. Sám nadiktoval celý výsluch. Poškodený zostal zaskočený z bitky, nič nehovoril a takýto výsluch vlastnoručne podpísal," píše sa v uznesení. 

Prečo bol práve tento prípad dôležitý pre zástupcu šéfa trnavskej kriminálky tak, že v čase osobného voľna prišiel do práce a sám ho riešil násilím, vyšetrovatelia zisťujú. Aj pozadie s údajne odcudzeným autom. Policajný prezident sa o prípad začal zaujímať a tvrdí, že takéto správanie sa policajtov netoleruje. Očakáva objektívne vyšetrovanie.

"Ja odcudzujem akékoľvek konanie v rozpore so zákonom. To je jedno, či voči riaditeľovi alebo nižšieho funkcionára. Je to všetko, ako ste správne povedali." povedal Gašpar. 

Podľa policajného prezidenta štandardne, ak je žiadosť o prepustenie do civili podaná účelovo, nemusí prebehnúť tak jednoducho. V spojitosti s týmto prípadom polícia údajne vedie viacero vyšetrovaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy