Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Falošní policajti uniesli ženu. Po zaplatení výkupného ich polícia odhalila
Zdielať na

Falošní policajti uniesli ženu. Po zaplatení výkupného ich polícia odhalila

SLIEZSKO / Únos a vydieranie. Dvaja muži prezlečení za policajtov zastavili na diaľnici auto a vytiahli z neho mladú ženu. Následne požadovali od jej rodiny výkupné až milión eur. Polícia ich však vypátrala skôr, ako si stihli peniaze užiť.

Počas jazdy na diaľnici zastavilo 43-ročnú vodičku neoznačené policajné auto. Nebola to však bežná cestná kontrola a neboli to ani policajti. Z auta vystúpili dvaja muži oblečení v policajných uniformách. Ženu násilím vytiahli z jej auta a naložili do svojho. "Ako sa ukázalo po jej vystúpení, zistila, že to nie sú policajti, ale únoscovia. Tí ju natlačili do svojho auta a previezli na miesto, kde bola následne držaná," povedala Anna Zbroja, hovorkyňa polície.

Ešte v ten istý deň podali žiadosť o výkupné. "Naším cieľom bol dostať ženu domov zdravú, preto sme sa rozhodli spolupracovať," povedal vyšetrovateľ Dawid Wietrzyk. Po zaplatení výkupného muži unesenú ženu prepustili. To im už ale bola na stope polícia. "Na prípade spolupracovalo viac ako 200 policajtov z rôznych oddelení po celej krajine, ale aj mimo nej," povedala Zbroja.

Pri pátraní po únoscoch spolupracovali aj zahraniční príslušníci polície. Medzi nimi aj tí slovenskí. "Chceli by sme oceniť pomoc českých a slovenských kolegov,  vďaka ktorým sa nám podarilo identifikovať zločincov," povedala hovorkyňa Anna Zbroja.

Polícia nakoniec mužov zadržala a predviedla ich do cely policajného zaistenia. K činu sa odmietli priznať, avšak počas domovej prehliadky sa podarilo objaviť predmety, ktoré súviseli s únosom. Ide o dvoch mužov zo Sliezska, vo veku 50 a 30 rokov. "Voči mužom bolo vznesené obvinenie za vydieračský únos. Hrozí im za to až 25 ročný trest," povedal prokurátor Janusz Hnatko.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípad únosu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy