Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Vo Zvolene došlo ku kolízii vlaku s rušňom. Zranilo sa asi 12 ľudí
Zdielať na

FOTO: Vo Zvolene došlo ku kolízii vlaku s rušňom. Zranilo sa asi 12 ľudí

ZVOLEN / V piatok podvečer došlo v priestoroch nákladnej stanice vo Zvolene k nehode osobného vlaku s rušňom posunujúcej súpravy. Pri náraze sa zranilo až 12 cestujúcich, pričom jeden z nich je vo vážnom stave. Na mieste boli 4 sanitky a evakuačný autobus, ktorým z miesta nehody odviezli ostatných cestujúcich.

Ku kolízii došlo krátko pred piatou popoludní, keď osobný vlak smerujúci do Fiľakova zrejme z nepozornosti rušňovodiča nezastavil na signalizáciu. Pokračoval a priamo vrazil do rušňa posunujúcej súpravy. Ľudia podľa infomrácií telvízie JOJ popadali na zem. "V osobnom vlaku sa viezlo 60 pasažierov, z ktorých sa 11 zranilo a sú momentálne v opatere záchranárov," informuje Zuzana Farkasová, hovorkyňa hasičov. 

Na mieste bolo 13 hasičov zo Zvolena aj Banskej Bystrice. Pomáhali záchranárom so zranenými ľuďmi, ktorých postupne odvážali do nemocnice. ​Na miesto prišiel aj hasičský autobus, ktorý zvyšných cestujúcich porozvážal do jednotlivých staníc až do Fiľakova. Doprava bola bez obmedzenia. Železničná polícia príčinu a okolnosti nehody vyšetruje. "Vyšetrovatelia začali trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy