Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapec sa vymkol (3) vonku. Kým jeho matka fetovala, zmrzol
Zdielať na
Krimi

Chlapec sa vymkol (3) vonku. Kým jeho matka fetovala, zmrzol

Archívna reportáž

BURKE / Matka 3-ročného chlapca fajčila marihuanu. Tá v kombinácii s konzumáciou metamfetamínu spôsobila, že bola pár hodín mimo. Nepočula svojho syna, ktorý sa vymkol vonku. Nemal sa ako dostať domov a zmrzol.

Jamie Lyn Basinger, 24-ročná žena zo Severnej Karolíny, vyviazla zo súdu len s podmienkou, píše portál Daily Mail. Odsedela si síce už 8 mesiacov, odkedy ju po čine polícia zatkla, no sudca ju tento týždeň pustil na slobodu. Najbližších 32 mesiacov bude v podmienke a pod dohľadom probačných pracovníkov a musí povinne odpracovať 72 hodín pre miestnu komunitu. Ak čokoľvek z toho poruší alebo nedodrží, pôjde do väzenia.

V prípade zrejme zavážila úprimná ľútosť, ktorú matka od začiatku nad smrťou svojho syna Landyna Meltona prejavovala. "Keď sa to stalo, keď uvidela Landyna ležať na verande, zrútila sa v slzách, doslova spadla na zem. A odvtedy neprestala plakať," povedal na súde jej obhajca.

Chlapec pritom len deň pred svojou tragickou smrťou oslávil 3. narodeniny. Zomrel na hypotermiu, teda podchladenie, po tom, čo sa nedokázal sám dostať späť do domu a mama na jeho plakanie nereagovala. Polícia našla na okne stopy, ako sa zrejme zúfalý chlapec pokúšal dostať dnu. Na verande ho našli susedia.

Chlapcova matka priznala, že niekoľko dní pred tragédiou užívala rôzne drogy. Deň predtým si dala metamfetamín, v ten deň marihuanu. Zrejme táto kombinácia spôsobila, že bola niekoľko hodín v bezvedomí, zatiaľ čo jej syn ostal vymknutý vonku pri mínus šiestich stupňoch pod nulou. Spolu s ňou bol aj jej priateľ, toho prebralo až zúrivé búchanie policajtov. "Podľa jej vlastného priznania spala tvrdšie, ako obvykle. Nepočula ho, nepočula, ako odišiel z izby, nepočula, ako vyšiel z domu, nepočula, ako búchal na dvere. Spala, kým on vymrzol na smrť," povedala zástupkyňa okresného prokurátora Michelle Lippert.

Susedia sú zdesení a žiadajú pre ženu prísnejší trest. "My všetci sa cez to dostaneme, budeme sa venovať iným veciam. Ona už nikdy. Ona sa cez túto časť svojej minulosti nikdy neprenesie," povedal advokát Jamie Lyn Basinger.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade ubližovania deťom zo Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy