Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá vodička dvojnásobne prekročila rýchlosť. Policajti urobili výnimku, pokutu nedostala
Zdielať na

Mladá vodička dvojnásobne prekročila rýchlosť. Policajti urobili výnimku, pokutu nedostala

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Policajti z Považskej Bystrice odpustili pokutu vodičke, ktorá takmer dvojnásobne prekročila povolenú rýchlosť. Ide o peknú mladú ženu, ale to nebol dôvod, prečo dopraváci ako sa hovorí „prižmúrili oči“.

​Dopraváci mali práve akciu, pri ktorej sa zamerali na dodržiavanie rýchlosti. Pri vjazde do Púchova si všimli auto, ktoré určite išlo viac ako päťdesiatkou. Za volantom sedela 22-ročná Barbora.

"Jazdila rýchlosťou 92 kilometrov za hodinu, čím prekročila maximálnu povolenú rýchlosť v obci o 42 kilometrov," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Policajti si poctivo robili svoju robotu, zastavili vodičku, no keď videli, čo sa deje, zachovali sa ľudsky. "Vodička bola hysterická, plakala a ťažko sa s ňou komunikovalo. Nariekala a ospravedlňovala sa za prekročenie rýchlosti. Upozornila na svojho manžela, ktorý sedel vedľa nej a dosť krvácal," uviedla dopravní policajti, ktorí ženu zastavili.

Vzápätí prišlo vysvetlenie. Vystresovaná šoférka z dedinky Mestečko viezla svojho partnera do nemocnice v Púchove.
"Robil triesky, prišiel celý zakrvavený. Zabodol sekeru do ruky, tak som ho vzala na pohotovosť," vysvetľuje Barbora Martinková.
s trošku dupla na plyn

Navyše, s mladými rodičmi boli v aute aj ich dve malé deti. Muži zákona teda rýchlo zasiahli. "Usúdili sme, že bude lepšie muža prepraviť do nemocnice v našom vozidle. Pustili sme majáky a previezli sme ho do nemocnice," dodávajú dopravní policajti. A v tomto prípade urobili výnimku. Nenadelili jej pokutu.

Policajti špeciálneho dopravného oddelenia PUMA počas svojej služby zažili všeličo. Napríklad motorkára, ktorý sa pri Tornali rútil rýchlosťou až 250 kilometrov za hodinu. Za chrbtom mu pritom sedel jeho 12-ročný syn. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy