Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ivan nafúkal tri promile a zobrali mu vodičák. Opäť si vypil a sadol za volant
Zdielať na

Ivan nafúkal tri promile a zobrali mu vodičák. Opäť si vypil a sadol za volant

HUMENNÉ / Vraj nie je blbeček, aby niekoho zrazil. Takto 56-ročný Humenčan obhajoval to, že si za volant sadol v tromi promile alkoholu v krvi. Stalo sa to pred pár týždňami. Hoci mu vtedy vodičák zadržali, za volant si sadol znova a znova opitý. Definitívne o ňom rozhodol sudca.

Povedal, že má problém s prstom na nohe, a že si vypil od bolesti. Dychovú skúšku zmaril niekoľkokrát a tento dopravný policajt s ním mal obdivuhodnú trpezlivosť. "Ste chlap? Za volant si viete sadnúť opitý. Fúkať už neviete? Toto prefúkne 5- ročný chlapec, to mám vyskúšané. Mám vám ukázať? Prečo nefúkate tak, ako hovorím. Prerušujete fúkanie. Ste chlap, dospelý človek, buď budete fúkať, alebo ideme na oddelenie," dohováral vodičovi policajt.

Po mnohých neúspešných pokusoch sa napokon mužovi dychovú skúšku podarilo vykonať. Tá však nedopadla v jeho prospech. "Vodičovi bola v dychu nameraná hodnota takmer 3 promile alkoholu," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik.

Skončil pred sudcom

Napriek tomu, že vodičovi po tomto incidente zadržali vodičák, muž si za volant sadol opäť. A znova pod vplyvom alkoholu. "56-ročný Ivan bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla pre TV JOJ policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Tri noci strávil v policajnom cele. Po vytriezvení na naše otázky nereagoval. V superrýchlom konaní ho sudca uznal vinným.

"Za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu na skúšobnú dobu v trvaní 18 mesiacov," upresnila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Za volant si sadnúť nesmie najbližších 5 rokov, hoci tvrdí, že napriek množstvu alkoholu v krvi by neublížil nikomu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy