Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovák, ktorý sa vyhrážal v lietadle bombou, pozná svoj trest
Zdielať na

Slovák, ktorý sa vyhrážal v lietadle bombou, pozná svoj trest

BRATISLAVA / Minulý týždeň sa o rozruch postaral Slovák, ktorý na palube lietadla začal vykrikovať, že má v počítači bombu. Lietadlo odklonili na špeciálnu dráhu a začala sa protiteroristická akcia. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, čo je s mužom, ktorý to má na svedomí.

"Na palube je bomba" - tieto slová vystrašili desiatky cestujúcich, ktorí leteli z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika do Anglického Londýna. Muž sa pár minút pred pristátím postavil zo sedadla a viackrát zopakoval, že v notebooku, ktorý bol je odložený v odkladacom prieskrimitore nad sedačkami, je bomba. Ihneď po pristátí odklonili lietadlo na špeciálnu dráhu. Polícia začala prehľadávať celé lietadlo. Pasažieri desiatky minút nevedeli, čo sa deje, či ide o žart alebo o skutočnosť.

"Boli tam hlavne deti, ktoré to zle znášali. Boli unavené, jednak sa zľakli, že počuli slovo bomba a mali trošku panický strach. Kričali tam, plakali," povedala jedna z cestujúcich v lietadle.

Slováka nakoniec z lietadla odvliekla protiteroristická jednotka a odviezla ho na policajnú stanicu. Muža podľa informácií TV JOJ vypočuli až o niekoľko hodín po celom incidente, pretože museli počkať kým vytriezvie.

To, či bol hlavným dôvodom jeho bombových výkrikov práve alkohol je otázne. No 34-ročného Slováka pustili po niekoľkých dňoch na slobodu. K jeho vymyslenej bombovej hrozbe boli britské orgány veľmi zhovievavavé.

"Z Britskej národnej databázy väznených a zadržaných osôb nám dnes potvrdili, že Slovenský občan, ktorý bol nedávno zadržaný na letisku Stansted z dôvodu ohrozenia lietadla bol dnes prepustený bez vznesenia obvinenia," vyjadril sa Igor Skoček z tlačového odboru MZV SR. "Mu bola udelená pokuta a po vypočutí bol prepustený na slobodu," upresnil Peter Lazarov, hovorca Ministerstva vnútra SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy