Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učiteľ, ktorý podľa polície sexuálne zneužíval svoju 13-ročnú žiačku tvrdí, že sa ľúbia
Zdielať na

Učiteľ, ktorý podľa polície sexuálne zneužíval svoju 13-ročnú žiačku tvrdí, že sa ľúbia

TRENČÍN / Štyridsaťštyriročný učiteľ z Prievidze, ktorý mal podľa obžaloby sexuálne zneužívať svoju žiačku, si vo väzení odsedí päť rokov. Iba 13-ročné dievča s ním dokonca otehotnelo. Podľa slov učiteľa ich vzťah dodnes trvá a dievča ho navštevuje aj vo väzení.

Bývalému učiteľovi hrozilo 12 rokov za mrežami. Krajský súd mu ale trest výrazne znížil. "Obžalovaný sa odcudzuje na úhrnný trest odňatia slobody na päť rokov nepodmienečne," uviedol predseda senátu Krajského súdu v Trenčíne.

Do problémov sa dostal po tom, ako sa zblížil so svojou vtedy iba 13-ročnou žiačkou. "Obžalovaný zneužil svoje postavenie učiteľa a nezrelosť, dôverčivosť a naivitu poškodenej, s ktorou nadviazal milenecký vzťah. Je preukázané, že minimálne od marca 2015 do marca 2016 s ňou pravidelne a opakovane vykonával pohlavný styk, orálny styk a iné sexuálne praktiky," uviedol Roman Tarabus z Krajského súdu Trenčín. 

Maloleté dievča s ním dokonca otehotnelo. Učiteľ sa podľa obžaloby postaral o to, aby potratila. "Prostredníctvom internetu si zabezpečil tabletky na chemické prerušenie tehotenstva, o ktorých vedel, že sú nebezpečné a bez riadneho lekárskeho dohľadu môžu viesť až k smrti osoby, ktorá ich užíva," tvrdí Tarabus. Obžalovaný od začiatku tvrdí, že dievča ľúbi a nemieni ho opustiť. "On nie je násilný typ, všetko bolo dobrovoľné, potom sa tam vyvinul cit, a zároveň všetky tie skutky," povedal Lacko. 

"Keď to dievča ľúbim, neviem akým spôsobom by som mal ľutovať ten vzťah. Keby som si ešte raz mal vybrať partnerku, tak si vyberiem ju," tvrdil na súde obžalovaný Ivan. Tvrdil tiež, že dievča ho dokonca chodí navštevovať do väzenia.

Vo väzení si odsedí päť rokov. S rozsudkom bol spokojný a senátu poďakoval.  "Na základe znaleckého dokazovania súd dospel k záveru, že obžalovaný spáchal trestné činy v stave zmenšenej príčetnosti, ktorá bola spôsobená duševnou poruchou hebefíliou, pričom v tom čase si tejto svojej sexuálnej deviácie nebol vedomý," povedal Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy