Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti mali dobrý tip. Pri záťahu našli takmer 9 ton tabaku
Zdielať na

Policajti mali dobrý tip. Pri záťahu našli takmer 9 ton tabaku

SOBRANCE / V piatok príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy prehľadali v meste Sobrance nebytové priestory. Pri prehliadke našli takmer 9 ton tabaku, ktorý bol voľne uložený v kartónových krabiciach. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na takmer 620-tisíc eur.

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy vykonali v piatok podvečer prehliadku nebytových priestoroch v Sobranciach zameranú na odhalenie tabaku, ktorý unikol colnému dohľadu a daňovému dozoru. Počas tejto akcie našli v skladových priestoroch 59 ks kartónových krabíc, v ktorých bolo až 8 717,6 kíl tabaku neoznačených platnou kontrolnou známkou. Tabak bol odovzdaný správcovi dane za účelom odberu vzoriek pre tovaroznaleckú expertízu, zabezpečenia a následného uskladnenia.

Podľa zdroja TV JOJ bol počas prehliadky na mieste prítomný aj majiteľ skladu. K pôvodu tabaku sa odmietol vyjadriť. Nie je vylúčené, že ide o pašovaný tovar z Ukrajiny.

V tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa § 279 ods.1, ods. 3 písm. a) Trestného zákona. Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy vykonal potrebné úkony a začal trestné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od 3 do 8 rokov. Škoda na štátnom rozpočte bola vyčíslená na 619 908,54 eur.

Pozrite si archívnu reportáž o podobne úspešnom záťahu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy