Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sadol opitý do auta aj so 4 deťmi. Zázrakom prežilo len 4 mesačné bábätko
Zdielať na
Krimi

Sadol opitý do auta aj so 4 deťmi. Zázrakom prežilo len 4 mesačné bábätko

DONEGAL / Otec štyroch detí, 46-ročný Sean McGrotty si dovolil sadnúť za volant s trojnásobne vyšším obsahom alkoholu v krvi, ako je v Írsku povolené. Navyše, v aute viezol všetky svoje štyri deti a svokru. Riadenie nezvládol, výsledkom je tragédia.

Otec rodiny viezol v aute synov Marka (11), Evana (8), dcéry Jodie-Lee Tracey (14) a 4-mesačnú Rionaghac-Ann, píše portál extra.cz. V aute bola aj mužova svokra, 57-ročná Ruth Daniels. Opitý muž nezvládol riadenie a po šmyku sa s autom zrútil do mora. Jediný, kto z 6-člennej posádky vozidla prežil, bolo bábätko. Zachránil ho Davitt Walsh, ktorý išiel okolo len pár minút po nehode a videl, ako sa posádka nevie dostať z potápajúceho sa auta.

Muž neváhal, vyzliekol sa do spodnej bielizne a skočil do studenej vody. Napriek veľkej snahe sa mu však podarilo zachrániť len najmladšie dieťa, 4-mesačné dievčatko. Snažil sa vyslobodiť aj jedného z jej bratov, no na to mu napokon sily nestačili. "Dostal som sa dovnútra a chcel so vytiahnuť jedného z chlapcov. Potiahol som ho za ruku, ale pre niečo sa s ním nedalo pohnúť," opísal situáciu statočný Davitt Walsh.

Spomína si aj na posledné slová otca: "Zachráňte moje dieťa". Potom auto zaplnila voda a kleslo pod hladinu. Polícia ešte musí vypočuť 12 ďalších svedkov, potom prípad uzavrie. Najťažšie chvíle ale čakajú vodičovu manželku. Prišla v jednom momente o tri deti, matku, aj muža.

Pozrite si iný tragický prípad opitého vodiča za volantom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy