Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodeji si odniesli vyše 9 tisíc fliaš vodky. Polícia sa obáva, že sa alkohol dostane k mladistvým
Zdielať na

Zlodeji si odniesli vyše 9 tisíc fliaš vodky. Polícia sa obáva, že sa alkohol dostane k mladistvým

LOS ANGELES / Škodu takmer štvrť milióna eur spôsobili zlodeji majiteľom liehovaru. Z ich skladov ukradli vyše 9 tisíc fliaš vodky. Policajti vďaka záznamom z bezpečnostnej kamery vedia koho majú hľadať.

Priemyselná kamera zachytila trojicu zlodejov už pred pár týždňami, keď si prišli vyskúšať, či dokážu preliezť cez ostnatý drôt, chrániaci sklady liehovaru v kalifornskom Los Angeles. Na záberoch z bezpečnostnej kamery je vidieť, ako sa jeden zo zlodejov s cigaretou v ústach preštrikoval do areálu a následne štvornožky pokračoval v prieskume priestoru. Vtedy ešte neukradli nič.

O tri týždne neskôr však vnikli do areálu opäť a tentokrát už naprázdno neodchádzali. So sebou si vzali takmer deväťdesiat percent zásob vodky, ktoré sa v sklade v tej chvíli nachádzali. Dokopy si odniesli viac ako šesťtisíc osemsto litrov alkoholu.

Zástupcovia firmy hovoria o viac ako deväťtisíc fľašiach vodky, vyrobenej podľa ich rodinného receptu. "Podľa mňa zlodeji ani poriadne netušili, do čoho idú. Tie fľaše od nich určite nikto nekúpi. Vďaka kódom sa dá ich pôvod veľmi ľahko vystopovať," hovorí zástupca firmy Art Gukasyan. O to intenzívnejšie však po zlodejoch pasú policajti. Boja sa totiž, aby sa nepokúsili predať alkohol priamo na ulici napríklad deťom a tínedžerom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy