Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad smrti Tomáša (17), ktorý zomrel počas policajnej naháňačky, stále nemá vinníka
Zdielať na

Prípad smrti Tomáša (17), ktorý zomrel počas policajnej naháňačky, stále nemá vinníka

BRATISLAVA / Tragická smrť 17-ročného Tomáša počas policajnej naháňačky od Novej Bane k obci Hronský Beňadik stále nie je potrestaná. Tragédia sa stala ešte v polovici júna. Doteraz ale nepadlo ani len obvinenie. V utorok o vyšetrovaní kauzy informoval minister vnútra na výbore pre obranu a bezpečnosť.

Debata poslancov v tejto veci sa konala za zatvorenými dverami, bez prítomnosti novinárov. A ani potom nechcel minister Robert Kaliňák povedať žiadne informácie k vyšetrovaniu. Zásadné rozhodnutie by malo padnúť už čoskoro, kľúčový znalecký posudok je už totiž hotový.

"Ako keby sa neudialo prakticky vôbec nič, čo je pre mňa nepochopiteľné, lebo si myslím, že už to malo byť dávno uzavreté," vraví poslanec Ľubomír Galko. Spis tohto prípadu skončil na stole Inšpekcie rezortu vnútra. Posledné týždne stál najmä na výsledku posudku z balistiky. Ten je už ale hotový a čakalo sa už len na to, či policajtov obvinia alebo nie. Došlo ale k zmene. Nám sa podarilo zistiť, že spis si vyžiadala Generálna prokuratúra.

Už začiatkom septembra napríklad prokurátor prikázal doplniť dokazovanie. K streľbe došlo počas nočnej jazdy štyroch mladých ľudí, po tom čo vodič, 19-ročný Michal, na výzvy polície nereagoval. Policajt, ktorý strieľal mal následky znášať ťažko, najmä v prvé dni po tragédii. Teraz je už aktívny.

Oveľa ťažšie je to ale pre rodinu Tomáša. Vyrovnať sa so stratou jediného syna sa totiž veľmi nedá. Stále je otvorená aj otázka ich odškodného. "Po skončení vyšetrovania sa my určite s rodinou spojíme, nevieme to urobiť skôr," dodáva minister vnútra Robert Kaliňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy