Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Inštruktor autoškoly havaroval. Nafúkal 2,5 promile
Zdielať na

Inštruktor autoškoly havaroval. Nafúkal 2,5 promile

TRENČIANSKE STANKOVCE / Mal by ísť príkladom pre ostatných, no urobil presný opak. Trenčianski policajti prichytili za volantom na mol opitého 42-ročného inštruktora autoškoly. Muž nafúkal vyše dva a pol promile. O svoju prácu okamžite prišiel.

Ďalší vodič, ktorý neváhal riadiť vozidlo v stave ťažkej opitosti. Šokujúce pritom je, ze 42-ročný Tomáš z okresu Trenčín je inštruktorom v autoškole a svojich žiakov učí, ze alkohol za volant nepatrí. Sám však konal celkom opačne. Stalo sa to v obci Trenčianske Stankovce, kde muž v čase čerpania dovolenky za bieleho dna narazil autom do stĺpa rozhlasu. Svedkovia zalarmovali policajtov.

Vodič na mieste dopravnej nehody nezostal. Podľa svedkov havarované auto naštartoval a pokračoval v jazde. Pri svojom úteku sa ale dopustil priam tragikomickej chyby, keď si nevšimol jeden podstatný detail. "Vodič si nevšimol, ze po náraze do stĺpa zostala na mieste tabuľka s evidenčným číslom jeho vozidla," povedala Elena Antalová, povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Policajti tak vodiča nemali problém vďaka stratenej značke vypátrať. Inštruktorovi autoškoly dali fúkať a čakal ich poriadny šok. "Viac ako hodinu po nehode bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,69 promile alkoholu v dychu," upresnila Antalová.

Hodnotu nad dve promile ukázala aj opakovaná dychová skúška. "Policajti vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely," povedala Antalová.

Inštruktora autoškoly po vytriezvení eskortovali na okresný súd v Trenčíne. Podľa zistení TV JOJ mu sudca udelil trest odňatia slobody na 4 mesiace s podmienečným odkladom na jeden rok, pričom za volant si nesadne najbližšie dva roky. Pokutu platiť nemusí. Majiteľ autoškoly reportérovi TV JOJ potvrdil, že s inak obľúbeným a spoľahlivým inštruktorom sa po jeho alkoholovom excese bude musieť po desiatich rokoch spolupráce rozlúčiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy