Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dávida našli pri naštartovanom aute so strelným poranením hlavy
Zdielať na

Dávida našli pri naštartovanom aute so strelným poranením hlavy

PETROVCE / Záhadnú smrť mladého muža riešia policajti z okresu Rimavská Sobota. Dávida našli pri jeho aute so strelným poranením hlavy. Znalec na mieste nevedel určiť, či si smrteľné zranenie mohol spôsobiť sám, alebo to má na svedomí niekto iný. Tí, čo ho poznali sú z tejto tragédie v šoku. To, že by si Dávid ublížil, nepripúšťajú.

Dvadsaťšesťročného Dávida našli v pondelok večer medzi obcami Petrovce a Gemerský Jablonec. Auto mal odstavené na krajnici cesty, bolo naštartované. Telo ležalo pár metrov odtiaľ so strelným poranením hlavy. Polícia našla na mieste aj guľovú zbraň a nábojnicu. Podľa informácii televízie JOJ je na utorok nariadená súdna pitva. Ani znalec nevedel potvrdiť, či si život vzal sám. Tí, čo Dávida poznali, neveria, že by spáchal samovraždu.

"Na tele nebohého muža neboli zistené žiadne iné známky cudzieho zavinenia," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Mama a priateľka skolabovali, podľa ich blízkeho priateľa ich obidve hospitalizovali v nemocnici. "Mal plány, mal priateľku, tešil sa, že sú spolu. Neviem neviem čo sa mohlo stať. Podľa môjho názoru to bolo nešťastie," hovorí známy nebohého muža. 

Dávid bol poľovníkom, zbraň mal v legálnej držbe. Z domu odišiel so slovami, že ide na poľovačku. Po asi 500 metroch ale s autom zastal, čo sa však stalo potom si nikto nevie vysvetliť. Na jeho aute však boli stopy po náraze. Jeho príbuzný si myslí, že mohol niečo zraziť. "V tomto prípade sme začali trestné stíhanie pre zločin zabitie. Zaistené stopy, aj zbraň, boli zaslané na expertízne skúmanie," informuje Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy