Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Najprv bol milý, aj vopred zaplatil. Potom taxikárovi priložil k hlave zbraň
Zdielať na

Najprv bol milý, aj vopred zaplatil. Potom taxikárovi priložil k hlave zbraň

NOVÉ ZÁMKY / Taxikár v novozámockom okrese začal pracovať len pred necelým mesiacom. Jeho nadšenie pre túto prácu mu zobral pasažier, ktorému teraz za lúpež so zbraňou a vydieranie hrozí až 12-ročný trest za mrežami.

Pôsobil ako bežný komunikatívny klient, navyše vopred zaplatil. Napriek tomu pre tohto muža s prácou 33-ročný taxikár z Nových Zámkov po 3 týždňoch skončil. V ten večer nastúpil na nočnú, muž v približne rovnakom veku si sadol k nemu do auta krátko pred polnocou. "Normálne komunikoval ako klasický zákazník, bol milý, furt niečo rozprával. Vyplatil mi dve adresy, cestou naspäť mi povedal, aby som ho počkal, že za nejakých 15 minút príde," opísal situáciu taxikár.

Keď sa nevracal, vybral sa na ďalšiu adresu, avšak muž opäť zavolal z neznámeho čísla na firemný telefón, tak sa po neho vrátil. "Všimol som si taký detail, že sa stále potil, vkuse bol spotený," povedal taxikár.

A potom prišiel šok. "Počas jazdy vytiahol krátku guľovú zbraň a priložil ju vodičovi k hlave. Vyhrážal sa mu pritom zabitím," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. "Keď vám niekto namieri zbraň k hlave, tak ani nebudete vedieť, ako sa voláte, mne to úplne vyplo, nevedel som, čo mám robiť. Navigoval ma na stanicu autobusovú, chcel ma zaviezť do nejakej tmavej uličky," opísal situáciu taxikár.

Taxík preto zastavil na hlavnej ceste – dúfal, že tam stretne policajnú hliadku. Jeho klient, ktorý medzičasom stihol v aute všetko prehľadať a vziať všetky peniaze, zhruba 100 eur, vyskočil z auta. "Ešte mi povedal, aby som sa do dvoch hodín vrátil, že ešte chce nejaké peniaze," hovorí taxikár.

To už po ozbrojenom pasažierovi začali pátrať novozámockí kriminalisti. V priebehu niekoľkých dní sa im ho s pomocou pozorného taxikára, ktorý ho zbadal na ulici, podarilo zadržať. Tridsaťročný Róbert z Lábu putoval za mreže. "Za zločiny lúpeže so zbraňou, vydieranie a obmedzovanie osobnej slobody hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," upresnila Čuháková.

"Robota nebol taká hrozná, aj ma bavila všetko v pohode, zákazníci boli milí, tento jeden prípad ma ale tak odrovnal, že potom som to už sekol, už to bolo na psychiku veľa," uzavrel taxikár zlú skúsenosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy