Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Polícia predvolala Sylviu Volzovú. Vypovedať má v utorok
Zdielať na

Polícia predvolala Sylviu Volzovú. Vypovedať má v utorok

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prípad obvinenia bývalého šéfa TV Markíza, Pavla Ruska, pokračuje plánovaným výsluchom zrejme najpodstatnejšieho svedka v celom prípade. Už v utorok dopoludnia by mala prísť do Bratislavy Ruskova bývalá spoločníčka, Sylvia Volzová.

Podľa obvinenia polície práve jej likvidáciu si obvinený Pavol Rusko dohodol v podsvetí, konkrétne u niekdajšieho slovenského mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka a mal pre vraždu Volzovej zložiť aj zálohu vo výške polmilióna korún. "Už z predchádzajúcich výpovedí môjho klienta Mikuláša Černáka vyplýva, že túto vraždu by zrealizovali. Zobrali predsa zálohu a keby sa vtedy Mikuláš Černák neprihlásil na polícii a nebol zatknutý, k likvidácii by prišlo. V podstate im to bolo prekazené," odpovedal František Polák, obhajca Mikuláša Černáka, na otázku TV JOJ, či naozaj chcelo podsvetie Sylviu Volzovú zavraždiť.

Sylvia Volzová k tomu, že ju malo slovenské podsvetie zlikvidovať, už pred policajným vyšetrovateľom vypovedala. Stalo sa tak v auguste tohto roka, keď ju polícia vypočula počas preverovania získaných informácií. O objednávke na fyzickú likvidáciu Volzovej povedal polícii samotný Mikuláš Černák. V lete polícia prípad len preverovala. Pavla Ruska však z vraždy Volzovej spolupáchateľstvom v štádiu prípravy obvinili len koncom októbra.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania prípadu, by mala prísť Silvia Volzová na výsluch v utorok o jedenej popoludní do budovy policajného prezídia. Nie je isté, či sa výsluchu zúčastní, keďže žije trvalo v Nemecku. Jej utorňajší opakovaný výsluch by mal byť zrealizovaný tzv. na zápisnicu, Volzová je v pozícii svedkyne aj poškodenej.

Volzovú v prípade obvinenia Pavla Ruska ako poškodenú a svedkyňu zastupuje známy piešťansky advokát Roman Kvasnica. Slovenskej verejnosti je známy najmä z prípadu Hedvigy Malinovej. Kvasnica sa nedávno vyjadril, že je zhrozený z toho, že o fyzickej likvidácii Volzovej mali mať orgány činné v trestnom konaní informácie od Černáka už v roku 2014, no prvýkrát ju vypočúvali až v lete tohto roku. 

"Je dôležité vedieť, či polícia alebo prokuratúra mali informácie o objednaní vraždy mojej klientky už v roku 2014. Ak áno, som z toho zhrozený, lebo poškodenú polícia nevypočula ani v roku 2014, ani 2015, ani 2016, urobili to až teraz v lete. Reálne by tak bola moja klientka minimálne tri roky v ohrození života, a nič s tým nerobili," povedal Kvasnica.  Ak Volzová príde na výsluch, jej advokát Kvasnica na ňom bude prítomný.

Ruska po obvinení vyšetrovatelia vyšetrovatelia vypočuli na zápisnicu o výsluchu obvineného. Jeho obhajca po výsluchu médiám povedal, že Rusko polícii všetko vysvetlil a tým sa všetky podozrenia jednoznačne rozptýlili.

Pavla Ruska polícia väzobne trestne stíha, kolúznu väzbu vykonáva v Ústave na výkon väzby v Bratislave. Je vo väzbe, aby na slobode nemohol ovplyvňovať prípadných svedkov. Proti väzbe podal Ruskov advokát aj prokurátor sťažnosť. O nej by mal rozhodnúť odvolací súd veľmi pravdepodobne už počas tohto týždňa, zrejme v piatok. Obhajca Ruska nevidí dôvod na jeho väzobné stíhanie. Naopak, prokurátor požaduje pre obvineného okrem kolúznej aj útekovú väzbu. Rusko je obvinený spolu s niekdajšími bossmi podsvetia, Mikulášom Černákom, Milošom Kaštanom a Róbertom Lališom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy