Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladý Sýrčan sa už z vychádzky nevrátil. S útekom mu zrejme pomohli
Zdielať na

Mladý Sýrčan sa už z vychádzky nevrátil. S útekom mu zrejme pomohli

MEDZILABORCE / Vybral sa na vychádzku do mesta a už sa z nej nevrátil. Reč je o chlapcovi zo Sýrie, ktorý bol umiestnený v detskom domove v Medzilaborciach. Policajti po ňom vyhlásili pátranie.

Sýrčan bol najprv v záchytnom tábore v Medveďove. Tam ho síce umiestnili ako dospelého, ale na základe zmeny tvrdenia o veku ho nakoniec premiestnili do detského domova v Medzilaborciach. Bol tu približne mesiac. Vo štvrtok okolo obeda odišiel na vychádzku a už sa z nej nevrátil. Pracovníci zariadenia to nahlásili polícii.

Pátrajú po ňom už niekoľko dní. Prehľadávajú verejné priestranstvá aj prostriedky verejnej dopravy. Hoci ide o malé okresné mesto, v ktorom sa Sýrčan nevyzná, nájsť sa ho nepodarilo. "To je najpravdepodobnejšie, že poňho niekto prišiel, sa domnievam, že to bolo zabezpečené prostredníctvom inej osoby, ktorá preňho prišla," myslí si Vladimír Fejo, riaditeľ DD Dlaň Medzilaborce. 

Pracovníci detského domova robili všetko v jeho najlepšom záujme. Dokonca pracovali na zlúčení s jeho bratom, ktorý je v Rakúsku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy