Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pacient na oddelení začal vrčať, potom nožom napadol spolubývajúcich
Zdielať na
Krimi

Pacient na oddelení začal vrčať, potom nožom napadol spolubývajúcich

Archívna reportáž

TEPLICE / Starší pacient ležal na neurologickom oddelené teplickej nemocnice. V noci z piatka na sobotu napadol vreckovým nožíkom spiacich spolubývajúcich.

Dvoch z pacientov, ktorí s mužom ležali na izbe, útočník poranil, píše portál iDnes.cz. Syn jedného z nich sa pre iDnes vyjadril, že páchateľ sa už dlhšiu dobu správal paranoidne a tvrdil, že sa ho niekto snaží zabiť. "Pacient nejavil žiadne známky agresivity. K incidentu došlo náhle a nedalo sa mu zabrániť," povedal hovorca nemocnice Ivo Chrástecký. Dodal, že zranenia podľa neho nie sú vážne, len povrchové. 

"Vo veci boli začaté úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, ktorý bol spáchaný voči dvom osobám. Prípad si prevzali kriminalisti," uviedol hovorca miestnej krajskej polície Daniel Vítek. 

Podľa syna jedného zo zranených, útočil 86-ročný muž, ktorý v nemocnici ležal 14 dní. "Pred útokom sa správal podozrivo. Vydával zvuky podobné vrčaniu a niekoľkokrát žiadal spolubývajúcich o vodu, hoci mal pri posteli vlastný pohár," povedal Martin Ch., syn poraneného pacienta.

Opísal, že muž okolo pol tretej v noci zrazu zákerne zaútočil na spiacich pacientov. Jedného muža pobodal na krku. Keď sa ten bránil, odhodil agresora smerom k ďalším pacientom. Otca Martina Ch. zranil na rukách. "Môj otec ho potom odstrčil na tretieho pána, ten ho chytil zozadu, potom sa pripojil aj ten pobodaný pán a nejako ho už spacifikovali," opísal Martin Ch. Dodal, že privolaná polícia páchateľa odviezla do psychiatrickej liečebne. 

Muž sa podľa ostatných pacientov správal už dlhšie paranoidne a opakovane tvrdil, že sa ho niekto snaží zabiť. Tvrdil to aj o svojich spolubývajúcich. Problémy s ním vraj boli aj v domove dôchodcov v Brne, kde predtým býval. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy