Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Matka dala dieťa do súkromných jaslí, pestúnka ho hádzala o zem
Zdielať na
Krimi

Matka dala dieťa do súkromných jaslí, pestúnka ho hádzala o zem

Archívna reportáž

DES MOINES / Pracujúci rodičia sa často stretávajú s dilemou, kam umiestniť svoje malé dieťa. Ak nemajú možnosť zveriť ho do opatery blízkej osobe, musia sa obrátiť na jasle alebo škôlku. Pri výbere toho pravého zariadenia treba byť opatrný, aby sa Vám nestalo to, čo Desiree LaBlanc z amerického mesta Des Moines v Iowe.

Desiree si našla prácu v úrade na ochranu detí na plný úväzok. Pre svoju malú dcéru preto hľadala vhodnú opatrovateľku. Na odporúčanie známej si vybrala 28-ročnú opatrovateľku Christinu Williamson, ktorá prevádzkovala detské jasle vo svojom dome. Všetko bolo na prvý pohľad perfektné. Christina vyzerala seriózne a pôsobila milo. "Navštívila som jej dom, všetko bolo šisté a všade boli hračky," opisuje svoj Desiree prvé stretnutie s novou opatrovateľkou. Christina bola aktívna opatrovateľka, spokojnej mamičke posielala fotky s deťmi a správami, ako je všetko v poriadku.

Všetko sa zmenilo jedným telefonátom. "Volala mi moja nadriadená, aby som si urýchlene prišla pre svoju dcéru", spomína Desiree. Exmanžel opatrovateľky totiž tajne namontoval do jej domu skryté kamery. Keď uvidel hrôzostrašné zábery, neveril vlastným očiam. Rýchlo skontaktoval políciu. Záznamy hovoria samé za seba. Keď uvidela zábery Desiree, nevedela sa z toho spamätať. Na videu odhalila hrôzostrašnú realitu. "Naša dcéra spala, Christina k nej prišla, zdvihla ju za roky a hodila na zem," opisuje zhrozená matka kruté zaobchádzanie opatrovateľky.

Video odhaľuje, ako opatrovateľka zaobchádzala s deťmi. Kričala na ne, hádzala ich po zemi a dokonca ich nechala aj samé doma. Do úst im strčila handru, aby nemohli kričať. "Bolo som zdesená," dodáva Desiree.

Prípadom sa okamžite začali zaoberať úrady ale aj polícia. Podozrenia na páchanie trestných činov detského týrania sa kopili. Opatrovateľku nakoniec uznali vinnou v dvoch prípadoch detského týrania a sudca ju poslal na päť rokov do väzenia. Desiree si vyčítala, že si vôbec nič nevšimla a opustila prácu.

Uzbecká pestúnka, ktorá v marci 2016 zavraždila zverené štvorročné dieťa a s jeho hlavou vystrašila Moskovčanov, tento čin zrejme nespáchala z vlastnej vôle. Pred súdom uviedla, že k vražde sa odhodlala na výzvu Allaha. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy