Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena, ktorá za pôrod do latríny dostala 20 rokov, je znova tehotná
Zdielať na

Žena, ktorá za pôrod do latríny dostala 20 rokov, je znova tehotná

PREŠOV / Žena, ktorá pred rokmi porodila do latríny a dieťa tam zahynulo, dostala 20 rokov natvrdo. Súd ju poslal za mreže za premyslenú vraždu. Znalci potvrdili, že má ľahkú formu retardácie a používa naučené vety. Po tom, ako nastúpila do väzenia, je opäť doma.

Mladá žena a matka dostala za vraždu 20 rokov natvrdo. Od väzenia ju  po rozsudku zachránil fakt, že sa stará o malé dieťa. No keď dovŕšilo jeden rok života odsúdená Jana putovala za mreže. No dnes je opäť doma. Odsúdená žena je totiž opäť tehotná. A tak musel zasiahnuť súd.

"Okresný súd Prešov právoplatným rozhodnutím prerušil odsúdenej výkon trestu odňatia slobody na jeden rok," povedala Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu Prešov. Ten začne plynúť od narodenia dieťaťa. Dovtedy bude mladá matka doma.

Aj keď na súde vravela, že si nič  nepamätá, súd jej neuveril. Obhajoba tvrdila, že za tým mohla byť popôrodná psychóza. Podľa uznávanej psychiatričky je to veľmi vážna psychická porucha. Vtedy sa môže stať matka nebezpečnou nielen pre dieťa ale i pre seba. "Správa sa nekoordinovane, môže zabiť dieťa, ale môže ho aj opustiť, nevediac, čo robí," hovorí psychiatrička Danica Caisová.

Znalci ale nič také nepotvrdili. Inak by jej hrozil maximálne 8-ročný trest. Obhajoba sa chce ešte obrátiť na Najvyšší súd s mimoriadnym opravným prostriedkom. Podľa obyvateľov osady, v ktorej Jana žije je 20-ročný trest pritvrdý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy