Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
FOTO: Policajti strieľali na auto. Vodič sa ich najprv snažil prejsť a potom unikal
Zdielať na

FOTO: Policajti strieľali na auto. Vodič sa ich najprv snažil prejsť a potom unikal

VINOHRADY NAD VÁHOM / V utorok popoludní zažili policajti z Trnavského kraja ďalšiu naháňačku. Prenasledovali mladíka, ktorý ich pri kontrole chcel zraziť s autom a začal pred nimi unikať. Asi po dvoch kilometroch sa im ho podarilo zadržať a mladý muž bude mať čo vysvetľovať.

Mladík zastavil s autom asi dva kilometre od obce Vinohrady nad Váhom približne v týchto miestach. Skontrolovať ho chceli policajti, čo sa mu ale nepáčilo. V aute totiž skrýval niečo, za čo sa mohol dostať do problémov.

Operatívna hliadka z Galanty mala zapnuté výstražné znamenia a po tom, čo sa jeden z kriminálky preukázal služobným preukazom chcel, aby mladík z auta vystúpil a niekoľkokrát výzvu zopakoval. Mladý muž ho ignoroval. "Nerešpektoval ani výzvu od kolegu, že bude voči nemu použitá služobná zbraň. Napokon autom prudko vyrazil smerom na policajtov, pričom tí museli uskočiť, aby ich nezrazil," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Dupol na plyn a začal kriminálke unikať. Tí ho varovali dvoma výstrelmi do vzduchu, ale nepomohlo ani to. V obci Vinohrady nad Váhom odbočil na vedľajšiu cestu a po nej unikal smerom na športový areál Paradič. V lesnom poraste mu strelili do pneumatík a zadnej časti auta. V jeho aute policajti našli zatavenú striekačku s podozrivou látkou a podomácky prerobenú zbraň. Mladíka policajti eskortovali do cely policajného zaistenia. "Polícia začala trestné stíhanie zo zločinu útoku na verejného činiteľa, nedovoleného ozbrojovania a drogovej trestnej činnosti," dodáva Kredatusová. 

Ak expertíza potvrdí, že v striekačke boli omamné látky, zrejme padne aj obvinenie. A je celkom možné, že vyšetrovateľ spracuje aj návrh na jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy