Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podľa okresného súdu exposlanec Jánoš svoju manželku a dcéru netýral a je nevinný
Zdielať na

Podľa okresného súdu exposlanec Jánoš svoju manželku a dcéru netýral a je nevinný

TRENČÍN / Exposlanec národnej rady Vladimír Jánoš si dnes na okresnom súde v Prievidzi vypočul verdikt v kauze, pre ktorú prišiel o svoj mandát. Na krku mal obžalobu z týrania blízkej a zverenej osoby. Týrať mal nielen svoju manželku, ale aj dcéru. Od začiatku tvrdil, že je nevinný.

Vladimír Jánoš odchádzal z okresného súdu v Prievidzi spokojný. Podľa senátu trestný čin nespáchal. "Postupuje okresnému úradu v Prievidzi, pretože zistil, že žalovaný skutok nie je trestným činom, ale mohol by byť priestupkom," povedal sudca Okresného súdu v Prievidzi.

Na krku mal obvinenie z týrania blízkej a zverenej osoby. Policajti ho zatkli v marci pred dvomi rokmi a hrozilo mu desať rokov za mrežami.

"My sme mali od samého začiatku samé ataky, osočovanie, bolo to hrozné," vysvetľuje manželka exposlanca Iveta Jánošová. "Čo sa týka môjho ponímania celej veci, som nevinný," reagoval samotný Vladimír Jánoš. 

Sudkyňa okresného súdu v Prievidzi ho do väzby nevzala. Vyhlásil, že povedie riadny život a jeho sestra za neho zaplatila kauciu 20 000 eur. K exmanželke a k dcére sa nemohol približovať na 5 metrov. Proces včera vyvrcholil čítaním záverečných rečí. Dnes sudca vyniesol rozsudok. Vladimírovi Jánošovi odľahlo.

"Podľa názoru súdu skutok opísaný v obžalobe vykazuje znaky priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," vyhlásil sudca. 

"Aj vyšetrovateľ, aj súd povedali, že nič som neurobil," hovoril spokojne bývalý poslanec Jánoš. "Som sklamaná z dnešného pojednávania, toto je výsledok našej justície v našom štáte," reagovala manželka. Podľa obžaloby mal Vladimír Jánoš svoju dcéru a bývalú manželku týrať niekoľko rokov. Podľa prokuratúry sa jej mal vyhrážať zabitím a vytiahnuť na ňu dokonca zbraň. Pomohli mu aj výsledky znaleckého posudku. "Poškodené netrpeli posttraumatickou stresovou poruchou, ani syndrómom týranej ženy," vysvetľoval sudca. 

Exmanželka Vladimíra Jánoša odchádzala zo súdu so zmiešanými pocitmi.Prokurátorka podala voči rozhodnutiu sťažnosť. O veci tak bude rozhodovať krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy