Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chlapec čakal na matku a babku v škôlke. Tie ale pri tragickej nehode prišli o život
Zdielať na
Krimi

Chlapec čakal na matku a babku v škôlke. Tie ale pri tragickej nehode prišli o život

STRAKONICE / Dve ženy prišli o život pri zrážke s nákladným autom. Za volantom osobného auta sedela 50-ročná žena a jej dcéra. Mali namierené do škôlky, kde na nich čakal jej trojročný syn. Chlapec otca nemá a tak býva s tetou. Pretože sama má existenčné problémy, pomôcť sa im rozhodli študentky.

"Martinko v jeden deň prišiel o babičku a maminku. Bohužiaľ nemá otca a posledný človek z jeho rodiny je teta, ktorá sama rieši existenčné problémy. Týmto vás prosím, pokiaľ máte doma nepotrebné veci pre chlapca, pomôžte," apelovali študentky gymnázia v liste, ktorý obletel sociálne siete. Jeho teta ma 24-rokov a je toho na ňu tiež priveľa. Prišla o matku, sestru a zostal jej trojročný chlapec.

Už teraz sa v chlapcovej škôlke nazbieralo veľa oblečenia. Ľudia sa môžu informovať priamo v škôlke alebo na obecnom úrade, čo práve chlapec potrebuje. Uvádza český portál iDnes.cz. Obec zároveň zriadila účet, na ktorý môžu ľudia posielať finančnú pomoc. "Chlapcova teta chodí do práce, ale aj tak toho má veľa. Dúfame, že jej týmto pomôžeme s nákladmi a nebude pre ňu starostlivosť o chlapca po finančnej stránke záťažou. Nemyslím, že je dôvod, aby chlapca dali kamkoľvek inam. Jedná sa o normálnu, fungujúcu rodinu," vraví starostka obce Čeprovic Barbora Poláčková. Študentky sa tiež so starostkou a riaditeľkou školy dohodli, že Martinovi odpustia na rok stravné a školné.  

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy