Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Do väznice prišla anonymná vyhrážka. Civilistom zakázali návštevy
Zdielať na

Do väznice prišla anonymná vyhrážka. Civilistom zakázali návštevy

PREŠOV / Bacharom vo väznici hrozilo nebezpečie. Anonymné oznámenie o možnom bezpečnostnom riziku prišlo do ústavu v Hrnčiarovciach nad Parnou. Vedenie väznice nemohlo nič podceniť a prijalo konkrétne opatrenia. Civilistom zakázali návštevy.

Všetkých vás tam postrieľam! Správa s takýmto textom prišla na políciu v Prešove. 

Všetci rodinný príslušníci zostali v utorok 24. októbra stáť pred bránou väznice. Dnu ich nepustili. Vedenie väznice prijalo prísnejšie bezpečnostné opatrenia. Dôvodom mala byť konkrétna anonymná hrozba. Podľa nášho zdroja z prostredia väznice sa mal niekto vyhrážať personálu. Vstup do ústavu bol preto pre civilistov obmedzený.

"Dňa 24.októbra 2017 v dopoludňajších hodinách boli na základe anonymnej výhražnej správy týkajúcej sa ohrozenia personálu ústavu Hrnčiarovce nad Parnou prijaté na tento deň v spolupráci s Policajným zborom preventívno-bezpečnostné opatrenie, medzi ktorými bola aj minimalizácia vstupu civilných osôb do priestorov ústavu. Okolnosti tejto udalosti prešetruje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Prešov," informovala Katarína Nováková 

"V utorok ráno bol na emailovú adresu Oddelenia cudzineckej polície v Prešove doručený výhražný email, v ktorom sa neznámy páchateľ vyhráža postrieľaním, pričom v mape bola označená väznica Hrnčiarovce na Parnou v okrese Trnava. Okamžite boli prijaté bezpečnostné opatrenia. Prípad rieši Obvodné oddelenie Prešov – severe ako podozrenie z prečinu Násilie proti skupine obyvateľov," povedal Daniel Džobanik, hovorca polície v Prešove. 

Podľa informácií televízie JOJ prišla výhražná správa ako spam zo serveru mapy.cz. Prijaté preventívno bezpečnostné opatrenia trvali len jeden deň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy