Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mladík v silnom aute neodhadol situáciu na ceste. Spôsobil vážnu nehodu
Zdielať na

Mladík v silnom aute neodhadol situáciu na ceste. Spôsobil vážnu nehodu

KREMNICKÉ BANE / Zraneniami až piatich ľudí skončila dopravná nehoda, ktorá sa stala pri Kremnických Baniach. Vodič BMW podľa polície precenil svoje sily. Po mokrej vozovke išiel príliš rýchlo a dostal šmyk. V protismere nabúral do auta, v ktorom sa viezla štvorčlenná rodina.

Bola hmla a pršalo, cesty v okolí Kremnických Baní boli šmykľavé, na čo zrejme 23-ročný muž za volantom silného auta nemyslel. "Neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, dostal šmyk," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB. Prešiel do protismeru kde nabúral do prichádzajúce auta. Sedela v ňom štvorčlenná rodina.

Auto šoféroval 21-ročný Michal, vedľa neho sedel 55-ročný otec, na zadných sedadlách 19-ročný brat a 48-ročná mama.  Mladého vodiča previezli v umelom spánku do nemocnice. "Dvadsaťtriročný muž utrpel viacnásobné ťažké poranenia celého tela, tzv polytraumu. Vážne sa zranila aj 48-ročná žena, tretí zranený 19-ročný muž si poranil nohu," povedala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska ZZS.  

V tomto prípade išlo podľa polície o neprimerane rýchlu jazdu 23-ročného vodiča, ktorý v nepriaznivom počasí precenil svoje sily. Predbežné škody presiahli 6000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy