Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matka hodila svojho syna (4) o zem. Všetko zachytila bezpečnostná kamera
Zdielať na

Matka hodila svojho syna (4) o zem. Všetko zachytila bezpečnostná kamera

LUČENEC / Tridsaťtriročná Michaela stratila nervy. Svojho štvorročného synčeka hodila o betón. Incident pred obchodným centrom v Lučenci zachytila bezpečnostná kamera. Ženu už policajti obvinili. Svoje konanie sa pokúšala vysvetliť reportérke TV JOJ.

Na záberoch z bezpečnostnej kamery je vidieť, ako sa malý Marcus hrá niekoľko metrov od svojej mamy. Niečo zodvihol zo zeme a vybral sa smerom k nej. Vtedy sa 33-ročná žena rozčúlila, začala kričať a rozbehla sa smerom ku synovi. Ten si automaticky ľahol na zem.

Michaela chlapček najskôr udrela. Potom ho chytila za vetrovku a nohavice, zodvihla do výšky a pustila na zem. Štvorročný chlapček tvárou dopadol na betón. Pomoc mu však neprivolala a pokračovala s ním na návštevu ku svojej známej. Až tá zavolala záchranárov. "Môžem potvrdiť, že záchranári ošetrili dieťa, ktoré krvácalo z nosa. Bolo pri vedomí. Záchranári ho po ošetrení transportovali do nemocnice v Lučenci," hovorí Alena Lacyková Krčová, hovorkyňa operačného strediska ZZS.

Prípad riešia aj policajti. Ženu už obvinili z prečinu ublíženia na zdraví. "Táto žena svojmu synovi spôsobila zranenia, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú dobu liečby do 4 týždňov," vyjadrila sa Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

S obvinenou ženou sa reportérke TV JOJ podarilo stretnúť. Išla po ulici so svojou matku. Za ruku držala aj malého Marcusa. "Ja som dostala šok. Ja si to ani nepamätám, ako sa to stalo. Mne je to veľmi ľúto. Mne je to až príliš ľúto," obhajovala sa Michaela. Dodala, že sa to stalo po prvýkrát a už sa to nezopakuje. 

Polícia kontaktovala aj sociálne kurátorky, ktoré už situáciu v rodine riešia. Michaela má okrem Marcusa ešte 7 detí. Vo vyšetrovaní pokračujú aj policajti. "Nevylučujeme ani to, že v priebehu vyšetrovania dôjde k zmene právnej kvalifikácie," dodala Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy