Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladík spáchal štyri trestné činy v priebehu hodiny. A navyše opitý
Zdielať na

Mladík spáchal štyri trestné činy v priebehu hodiny. A navyše opitý

HLINNÉ / V priebehu hodiny spáchal 26-ročný muž štyri trestné činy. Bez súhlasu majiteľa zobral cudzie auto a havaroval. Šoféroval aj napriek tomu, že nemá vodičák. Pri nehode navyše trafil plynovú prípojku a začal unikať plyn. Mladík to všetko spáchal pod vplyvom alkoholu.

Osobné auto vrazilo do plynovej prípojky. Z nej začal unikať plyn. Z auta sa medzitým vytackal vodič. Policajti zistili, že nemá vodičák a tiež to, že auto, s ktorým havaroval, si zobral bez súhlasu majiteľa. Navyše bol aj opitý. "Výsledok dychovej skúšky nevodiča bol viac ako 1,5 promile," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

Vzhľadom na to, že prípojka bola zakliesnená v motorovom priestore, bola vyžiadaná na vyslobodenie špeciálna technika," vyjadril sa Stanislav Balogáč, veliteľ zásahu z HaZZ Vranov nad Topľou.

Vodiča, hoci sa dopustil okrem iného aj všeobecného ohrozenia, dobrá nálada po nehode neopúšťala. Úsmev na tvári mal aj po príchode policajnej hliadky. Zrejme aj vďaka alkoholu, ktorým sa takpovediac posilnil pred jazdou. "Nechcel som tak, ale stalo sa," povedal.

"Muž bol obvinený z porušovania domovej slobody, neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, všeobecného ohrozenia, a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedal Džobanik.  Mladému mužovi po obvinení zo štyroch trestných činov hrozí väzenie v trvaní až dvoch rokov. Po vypočutí bol prepustený a stíhaný bude na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy