Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na mieste nehody opatrovateliek hľadali policajti ďalšie stopy, boli tam ich osobné veci
Zdielať na

Na mieste nehody opatrovateliek hľadali policajti ďalšie stopy, boli tam ich osobné veci

PRIEVIDZA / Vodiča kamiónu, ktorý sa počas víkendu na ceste pri obci Nitrica v prievidzskom okrese zrazil s dodávkou, v pondelok prepustili z nemocnice. Podľa slov lekárov je v dobrom stave. Na mieste tragédie opäť pracovali policajti a zaisťovali stopy. Stále sa tam totiž nachádzali osobné veci obetí.

Policajti prehľadávali miesto tragédie kúsok po kúsku. Hľadali ďalšie stopy. Veci ktoré tu zostali po tragédii dôkladne prezrel kriminalistický technik spolu s vyšetrovateľom. Prítomní boli aj zamestnanci pohrebnej služby. Na mieste sa ešte aj v pondelok nachádzali osobné veci obetí. "Do ukončenia vyšetrovania sa nebudeme vyjadrovať k príčine a miere zavinenia tejto mimoriadne tragickej dopravnej nehody," vyjadrila sa Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

Policajti na mieste zaistili viacero stôp. To, čo presne sa v osudnú noc stalo, budú vedieť až po vypracovaní posudku, ktorý pripravuje znalec z odboru cestná doprava. "Z tých stôp sa ukazuje, že stret bol v jazdnej dráhe kamióna. Zrejme ten Opel vyšiel do protismeru," povedal Milan Holéci, znalec z odboru cestná doprava.

Zrážka mala katastrofálne následky. Na mieste zomrelo šesť žien – opatrovateliek, ktoré sa vracali domov z Rakúska. Ďalšia z nich podľahla zraneniam v nemocnici. Okamžite po zrážke zahynul aj vodič dodávky, v ktorej sa ženy viezli. Prežil iba vodič kamióna. Toho dnes prepustili z nemocnice. "Pacient bol prepustený v dobrom stave, nepotvrdili sa žiadne vážnejšie zranenia, dnes išiel domov s rodinou," povedal  Jozef Kubík, námestník riaditeľa Nemocnice Bojnice. 

O tom, čo sa stalo hovoriť nechcel. Mlčky nastúpil do auta a odviezli ho domov. "Psychicky sa z toho bude dostávať dlho. To je veľká tragédia, psychicky sa z nej dostane ťažko," povedal Kubík. Príbuzní by mali v najbližšej dobe identifikovať všetky obete tejto tragédie. Vyšetrovanie pravdepodobne potrvá niekoľko mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy