Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Partnerská hádka skončila ranou nožom. Muž trafil hrudník
Zdielať na

Partnerská hádka skončila ranou nožom. Muž trafil hrudník

KOŠICE / Po hádke bodol 39-ročný muž družku do hrude a spôsobil jej ťažké zranenia. Incident sa odohral v jednom z bytov v košickej časti Dargovských hrdinov.

Muž, ktorý na vlastnú partnerku vytiahol nôž a bodol ju priamo do hrude čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Tridsaťjedenročnú ženu po útoku museli operovať. "Druh mal bodnúť družku do hrudníka v oblasti srdca, počas úkonov stabilizácie pacientka bola pri vedomí, komunikovala, po ošetrení bola prevezená do univerzitnej nemocnice na traumatologickú kliniku," povedal Igor Krupa, hovorca košickej záchranky. 

Natašine vážne zranenia si vyžadovali okamžitý operačný zákrok. Útok našťastie prežila. "Našim chirurgom sa v spolupráci s chirurgmi z VUSCH podarilo zachrániť pacientku, momentálne je v stabilizovanom stave, pri vedomí, komunikuje a zatiaľ to vyzerá tak, že z najhoršieho je už vonku. Pacientka je momentálne na ARE," povedala Ivana Stašková, hovorkyňa UN LP Košice.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu 39-ročného Košičana," vyjadrila sa Jana Mesárová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Vzhľadom na to, že obvinený tento skutok spáchal na tzv. chránenej osobe, ktorou je aj blízka osoba, hrozí mu trest na dvadsať až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy