Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovenský študent pestoval marihuanu vo veľkom. Mal zásobovať celú Európu
Zdielať na
Krimi

Slovenský študent pestoval marihuanu vo veľkom. Mal zásobovať celú Európu

TRENČÍN / Trenčianski kriminalisti sa môžu pochváliť odhalením 24-ročného študenta, ktorý rozposielal marihuanu prostredníctvom pošty po celej Európe. Kriminalisti zistili, že 24-ročný študent z Horného Sŕnia pestuje doma marihuanu, ktorú následne posielal prostredníctvom pošty takmer do celej Európy.

Juraj dobrovoľne policajtom vydal celkom 9.556 g sušenej rastliny cannabis, čo zodpovedá 17.960 bežným dávkam drogy a 25 sadeníc tejto rastliny. Ďalšie sadenice mal Juraj pestovať od júna roku 2016 doposiaľ v jednom z bytov na sídlisku Juh v Trenčíne.

Mladík mal podla všetkého jednu z miestností v rodičovskom dome prerobenú na pestovateľské laboratórium. Kriminalisti tu zhabali špeciálne osvetlenie, zavlažovací systém i 25 kvetináčov so sadenicami marihuany. Zadržaný mladík mal túto rastlinu pestovať aj v jednom z bytov na najväčšom trenčianskom sídlisku, kam tiež vtrhli policajti.

Policajtom dobrovoľne vydal 36 sadeníc rastlín rodu cannabis o veľkosti približne 80 až 90 cm.

Listy posielal na rôzne adresy napr. v Maďarsku, Francúzku, Nemecku, Taliansku, Veľkej Británie, ale aj Turecku a v Bosne a Hercegovine. Svojich „zákazníkov“ mal získavať“ prostredníctvom internetu, kde svoje aktivity inzeroval.

Juraj mal z rôznych pobočiek Slovenskej pošty posielať listy, kde bol odosielateľ fiktívna spoločnosť na rôzne adresy napr. v Maďarsku, Francúzku, Nemecku, Taliansku, Veľkej Británie, ale aj v Turecku a v Bosne a Hercegovine. Adresátom zasielal drogy- sušenú marihuanu. Svojich „zákazníkov“ mal získavať“ prostredníctvom internetu, čo potvrdila aj policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Listy posielal na rôzne adresy napr. v Maďarsku, Francúzku, Nemecku, Taliansku, Veľkej Británie, ale aj Turecku a v Bosne a Hercegovine. Svojich „zákazníkov“ mal získavať“ prostredníctvom internetu, kde svoje aktivity inzeroval. Z množstva marihuany, ktoré policajti u neho zaistili sa obvinený Juraj mohol obohatiť minimálne 96.444 €."

Ako platidlo slúžili bitcoiny. Mladíkovi hrozí mimoriadny trest, až 20 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy