Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Drevo pílil naposledy. Ruku Juraja sa nepodarilo zachrániť
Zdielať na

Drevo pílil naposledy. Ruku Juraja sa nepodarilo zachrániť

MEDZILABORCE / Juraj nedávno zametal piliny, metla sa zachytila do cirkulárky a on prišiel o pravú ruku. Príbuzní vtedy okamžite dali ruku do mraziaceho boxu a muža transportovali do nemocnice. Juraja navštívila doma reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová.

Nešťastie sa stalo pri pílení dreva. Juraj chcel iba pozametať piliny, no takmer sa mu to stalo osudným. "Tu sme rezali drevo a som sa šmykol, chytilo metlu a odrezalo," spomína na osudný deň Juraj.

Keď príbuzní zbadali, že 78-ročný Juraj prišiel o ruku rýchlo privolali záchranárov. Muža museli transportovať vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach. Syn Jurajovej známej zobral odrezanú ruku do sáčku a dal ju do mrazničky, tak, ako ich inštruovali záchranári. 

​Napriek tomu ale ostal Juraj bez ruky. "Lebo to je operácia na viac hodín a neprežil by. Zomrel by im na stole," hovorí manželka dôchodcu. Potvrdila to aj hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková. "Jedná sa o náročnú operáciu s neistým výsledkom, ktorá pre ľudí vo vysokom veku nie je indikovaná."

​Juraj je opäť doma so svojou rodinou. To, že prišiel o ruku ho nezlomilo a nestratil ani svoj povestný zmysel pre humor. "Bez ruky sa dá a som rada, že je tu so mnou, že sa mám s kým porozprávať," vraví  jeho manželka.  Rozhodli sa ale, že viac sa u nich drevo píliť nebude. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy