Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodca prišiel pri pílení dreva o ruku. Rodina si myslela, že žartuje
Zdielať na

Dôchodca prišiel pri pílení dreva o ruku. Rodina si myslela, že žartuje

MEDZILABORCE / Keď pán Juraj zakričal, že mu píla odrezala ruku, jeho rodina si myslela, že žartuje. Dôchodcu totiž všetci poznajú ako človeka s veľkým zmyslom pre humor. Keď ale zbadali krv, okamžite mu bežali na pomoc. Príbuzní museli urobiť to, z čoho behá mráz po chrbte.

Pani Dana spolu so synom prišli pánovi Jurajovi napíliť drevo. Počas práce si urobili prestávku, zatiaľ chcel 78-ročný muž pozametať piliny. "Ja som už išla vypínať pílu. Zobral metlu do ruky, ja neviem, prečo tú metlu bral do ruky, a tá píla chytila rúčku z metly a aj ruku mu zobralo," hovorí nešťastná pani Dana, ktorá je dobrá známa dôchodcu. 

Jurajovi príbuzní práve vošli do dvora. Počuli iba jeho krik."Ešte stál na nohách a kričí joj, ruku nemám, začal krvácať, tak sme volali záchranku," spomína na udalosti po nehode pani Dana. Ruku mu obviazali a držali hore, aby nevykrvácal. Do príchodu záchranárov ale museli urobiť ešte jednu vec. Z tiesňovej linky totiž dostali jasné pokyny. 

"Gabko zobral ruku do sáčku a teta ju dala do mrazničky, lebo záchranári nám tak povedali." Ako informovala hovorkyňa záchranárov Jana Galera, dôchodca si na cirkulárke odrezal ruku tesne pod lakťom, pričom utrpel aj traumatický šok. Pacienta leteckí záchranári transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy