Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Koncert za mrežami. Hudobné nadanie neskrývali ani väzni
Zdielať na

Koncert za mrežami. Hudobné nadanie neskrývali ani väzni

BANSKÁ BYSTRICA / Koncert, aký ste ešte nevideli. Rocková hudba sa ozývala za múrmi väznice. V banskobystrickom ústave na výkon trestu vystúpili hudobné skupiny, no zahrali si aj samotní väzni, ktorí vedia, ako má znieť poriadne tvrdý rock.

Žiadna koncertná sála, ani štadión, aj napriek tomu bola na netradičnom rockovom vystúpení výborná atmosféra. Miesta boli do posledného obsadené. "Keď mám povedať pravdu, som z toho trošku mimo, lebo takáto akciu tu ešte nebola a to som tu už dlho. Tak sme z toho trošku vyvedení z miery," hovorí odsúdený Dušan.

"Chalani nám začali písať, že odkedy vysielame sa im lepšie sedí, a že neprídete nám zahrať? Tak sme si povedali, že ideme do toho," vraví moderátorka rádia Anténa Rock, Ľuba Tomášiková.Takýto koncert ešte umelci, ktorí prišli za väzňami do Banskej Bystrice, nezažili. Na netradičné publikum sa ale tešili.

"Ja som na tej istej vlnovej dĺžke, mnohých poznám, nehanbím sa za to a tešil som sa na nich," vraví Mariňák známy z rubriky Temné kecy. Zahanbiť sa nenechali ani samotní väzni, počas vystúpenia ukázali, že aj im to ide na gitare či bicích.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy