Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž chcel otráviť jogurty v obchode. V jednom skutočne zdraviu škodlivú látku našli
Zdielať na

Muž chcel otráviť jogurty v obchode. V jednom skutočne zdraviu škodlivú látku našli

Archívna reportáž

HALLE / Policajti zadržali muža, ktorý je podozrivý, že v supermarketoch v dvoch mestách otrávil niekoľko jogurtov. V jednom prípade polícia jogurt so zdraviu škodlivou látkou skutočne našla.

V piatok zadržali nemeckí policajti 42-ročného muža, ktorý je podozrivý z otrávenia jogurtov v obchodoch v stredonemeckých mestách Halle a Bitterfeld, píše portál idnes.cz. Predchádzal tomu telefonát, keď v noci zo štvrtka na piatok a následne aj v piatok dopoludnia zavolal na políciu muž, ktorý na otrávené jogurty upozornil. Nešlo pritom o vyhrážanie, v telefonáte nezaznel ani náznak vydierania, upresnil policajný hovorca.

Muž spomenul konkrétne nemeckú značku mliečnych výrobkov Ehrmann, policajti teda následne tieto jogurty v dvoch menovaných supermarketoch zaistili a poslali na kontrolu. V jednom prípade našli niečo, čo možno považovať za náročky poškodený obal jogurtu. V balení sa preukázala prítomnosť látky, ktorá môže byť za určitých okolností zdraviu škodlivá. Detaily nešpecifikovali.

Nakoľko sa nedá zaručiť, či nebola látka aj v jogurtoch, ktoré sa stihli pred zásahom polície predať, upozorňujú ľudí na dôkladnú kontrolu obalu pred konzumáciou.

Len pred týždňom pritom Nemeckom otriasol podobný prípad, keď sa muž vyhrážal otrávením potravín, ak nedostane milión eur. Do detskej výživy primiešal etylénglykol, známy aj ako nemrznúca kvapalina fridex,  a päť balení umiestnil do obchodu vo Friedrichshafenu neďaleko Bodamského jazera.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade, keď sa lekár pokúsil otráviť svoju manželku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy