Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri predbiehaní došlo k čelnej zrážke. Jeden z vodičov zhorel v aute
Zdielať na

Pri predbiehaní došlo k čelnej zrážke. Jeden z vodičov zhorel v aute

LUČENEC / K tragickej dopravnej nehode došlo v piatok vo večerných hodinách medzi obcami Lovinobaňa a Uderiná v okrese Lučenec. Polícia začala v súvislosti s nehodou trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

K dopravnej nehode došlo v piatok o 18:50 medzi obcou Lovinobaňa a Uderiná v okrese Lučenec. Podľa doterajšieho objasňovania, 53-ročný vodič auta Dacia Sandero v smere od Zvolena do Lučenca predchádzal pred ním idúce vozidlo v čase, keď pred ním oproti prichádzalo terénne vozidlo Nissan Navara. Okoloidúci vodiči tušili že je vo vnútri, v tme ho ale nevideli. Chceli otvoriť dvere, to sa im ale nepodarilo. Potom vyšľahli plamene. 

"Nedali sa otvoriť dvere, nakoľko bolo auto na boku, na šoférovej strane a z druhej strany už šľahali plamene," opisuje situáciu okoloidúca vodička. 

Požiar bolo vidieť až do vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Bol tak rozsiahly, že aj napriek tomu, že ľudia vytiahli hasiace prístroje, im sa už plamene zlikvidovať nepodarilo.

Na miesto závažnej dopravnej nehody vyslali tri posádky hasičov. Po ich príchode na miesto horeli už obidve vozidlá. Z osobného auta zostal už iba vrak, po tom ako ho prezreli hasiči sa potvrdila potvrdila hrozná predtucha. 

"Jedna osoba bola zakliesnená, po uhasení požiaru sa našla ako uhorená osoba v jednom vozidle," povedal veliteľ zásahu Stanislav Halgaš. 

Všetky doklady v aute zhoreli, policajtom sa ale podarilo zistiť, že v služobnom aute s trnavským EČV zomrel 53-ročný muž z Rožňavy. Podľa všetkého nebezpečne predbiehal.

"53-ročný vodič prechádzal pred ním idúce vozidlo v čase, keď oproti prichádzalo terénne vozidlo. V súvislosti s tragickou nehodou sme začali TS pre prečin usmrtenia," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Jedna svedkyňa pre televíziu JOJ dokonca uviedla, že pár minút pred nehodou ich toto auto predbehlo v obci Mýtna na dvojitej plnej čiare. O pár kilometrov neskôr zomrel. 46-ročný vodič z Poltára, ktorý hneď po zrážke zo svojho auta vystúpil, utrpel iba ľahké zranenia.

To, či vodič zomrel po náraze, alebo až na následky požiaru bude zrejmé až po pitve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy