Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž zmizol spred firmy, kde pracoval. Našli ho mŕtveho v susednom Česku
Zdielať na

Muž zmizol spred firmy, kde pracoval. Našli ho mŕtveho v susednom Česku

TRENČÍN / Začiatkom roka obletela Slovensko pátracia akcia po 24-ročnom mužovi z Trenčína. Ten odišiel za záhadných okolností z Trenčianskej Teplej, z parkoviska spred firmy, v ktorej robil. Bez stopy zmizol nielen on, ale aj auto, v ktorom sa vozil. Policajti ho nakoniec našli. Žiaľ, bez známok života v susednom Česku.

Ericha naposledy videli na parkovisku v Trenčianskej Teplej, ako sa rozpráva s neznámymi mužmi. "Odchádzal z práce, tam ho čakali traja, čo boli v kukliach a odvtedy o ňom nič neviem," hovorila ešte v januári stará matka hľadaného muža. V práci si nechal mobilný telefón a s mužmi odišiel na neznáme miesto. Policajti pátrali aj po jeho Octavii.  Erich mal v minulosti problémy so zákonom. Dokonca sa ocitol vo väzení. "V roku 2013 bol odsúdený za zločin krádeže spolupáchateľstvom a v roku 2016 za prečin výtržníctva na päť mesiacov," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Michal Turák.

"Vzhľadom k uvedeným skutočnostiam nie je vylúčené, že sa stal obeťou násilnej trestnej činnosti," povedala vtedy hovorkyňa KR PZ Trenčín, Elena Antalová. Policajti Ericha nakoniec našli v susednom Česku. Prípad začala riešiť NAKA. "Počula som, že ho našli zastreleného na Morave," prezradila Erichova suseda.

Pravdou je, že polícia pátrania odvolala. "Pominuli dôvody pátrania po tejto osobe," vyjadrila sa Antalová. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície zomrel Erich násilnou smrťou. Páchatelia ho mali odviezť za hranice a tam zavraždiť. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytneme podrobnejšie informácie, až ako to proces vyšetrovania dovolí," vyjadril sa Martin Wäldl, hovorca Prezídia PZ SR.

"Počula som, že policajti dvoch zabasli, že obchodovali s drogami," opäť dodala informácie suseda. Muži, ktorí majú mať jeho smrť na svedomí údajne pochádzajú z okolia Považskej Bystrice. Policajti nateraz o prípade informovať nechcú. Reportérovi TV JOJ sa ale podarilo zistiť, že Erich údajne zomrel v novembri minulého roka, krátko potom, ako zmizol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy