Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Autor detektívok stíhaný za členstvo v skupine takáčovcov chce na slobodu
Zdielať na

Autor detektívok stíhaný za členstvo v skupine takáčovcov chce na slobodu

BANSKÁ BYSTRICA / Autor detektívok žiada o prepustenie z väzby. Eskortovali ho na špecializovaný trestný súd do Banskej Bystrice, kde rozhodoval sudca pre prípravné konanie. Muža, stíhaného za účasť v zločineckej skupine takáčovcov, pustí na slobodu, ak zloží kauciu 30 tisíc eur. Prokurátor sa ale odvolal.

Vyšla mu už tretia detektívka, no mediálnu slávu si neužíva. Autor detektívnych príbehov a bývalý šéf bratislavského Úradu boja proti organizovanej kriminalite, vystupujúci pod pseudonymom Václav Neuer, totiž sedí už sedem mesiacov za mrežami. Vo väzbe sa ocitol za účasť v zločineckej skupine takáčovcov, podvod, nátlak a zneužitie právomoci verejného činiteľa. "Schudol 30 kíl, je v zlom psychickom stave," hovorí jeho obhajca, Gabriel Almáši.

 Autor detektívok sa chce dostať na slobodu, súd rozhodoval o jeho prepustení z väzby. "Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o prepustení obvineného V.K. z väzby na slobodu, sudca ako nahradenie väzby prijal peňažnú záruku v sume 30 tisíc eur," vyjadrila sa hovorkyňa ŠTS, Katarína Kudjáková. "Stanovil dohľad probačného a mediačného úradníka," dodal Almáši. Zároveň mu súd zakázal vycestovať do zahraničia a uložil povinnosť nahlásiť každú zmenu pobytu.

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor sa odvolal, rozhodovať tak bude Najvyšší sud SR. "Môj klient je stíhaný iba za zločin, nevidím dôvod prečo prokurátor podal sťažnosť," hovorí Almáši.

Je to jeho druhý pokus ako sa dostať z väzby. Prvýkrát o prepustenie požiadal ešte v júli a hoci ho súd pustil na kauciu 10 tisíc eur, Najvyšší súd rozhodnutie zrušil a ponechal ho vo väzbe. Spomedzi obvinených v tejto kauze je posledným, ktorý ešte zostáva vo väzbe. Na slobodu sa dostal dokonca aj údajný šéf Ľubomír Kudlička alias Kudla a to na stotisícovú kauciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy