Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Žena pomohla mladému bezdomovcovi. Dobodal ju, aj jej 13-ročného syna
Zdielať na

Žena pomohla mladému bezdomovcovi. Dobodal ju, aj jej 13-ročného syna

STOURBRIDGE / Mladík sedával pred miestnym nákupným centrom a žobral. Všimla si ho dobrosrdečná Tracey Wilkinson a ponúkla mu pomoc. Poskytla mu stravu, ubytovanie a zabezpečila mu aj prácu. On sa však vrátil k drogám a tragédiu zavŕšil dvojnásobnou vraždou.

Aaron Barley je 24-ročný muž, ktorý prepadol drogám. Prespával v kartónovej krabici pred nákupným centrom, kým si ho minulý rok nevšimla Tracey Wilkinson, bývala reprezentantka Veľkej Británie v latinskoamerických tancoch. Ponúkla mu jedlo, ubytovala ho v hosteli a dala mu aj prácu v jednej zo svojich firiem. Netrvalo však dlho a Barely, ktorý bol miestnym policajtom dobre známy, sa opäť vrátil k drogám.

Rodina Tracey Wilkinsonovej mu však naďalej pomáhala, po istej dobe ich však už prešla trpezlivosť a pristúpili k zrušeniu mobilného paušálu, ktorý Aaronovi platili. Zrejme to bol rozhodujúci moment, keď sa mladý narkoman rozhodol pomstiť. Na záberoch z bezpečnostnej kamery vidno, ako sa zamaskovaný priblížil k domu Wilkinsonovcov. Následne zmasakroval rodinu, ktorá mu tak pomohla. Ešte pred pár mesiacmi pritom vo vianočnom prianí oslovil Tracey Wilkinson ako "matku, ktorú nikdy nemal".

Aaron Barley po preniknutí do domu na smrť dobodal kuchynským nožom Tracey, jej 13-ročného syna, zatiaľ, čo spali. Vyčkal pritom vonku na moment, keď sa otec rodiny vybral vyvenčiť psa. Manžel zavraždenej Tracy, 47-ročný Peter Wilkinson, sa medzitým vrátil a Aaron zaútočil aj na neho. Ten napriek tomu, že mal na tele šesť bodných rán, dokázal zavolať záchranku. Jeho žene a synovi už pomôcť nedokázali. Tracey našli nahú na zemi s 20 bodnými ranami, jej syna bodol vrah minimálne osemkrát, mimoriadne veľkou silou.

Peter Wilkinson upadol po strate krvi do bezvedomia, to, že prišiel o manželku a syna sa dozvedel až po tom, čo ho v nemocnici priviedli k životu. Bez ujmy vyšla len 18-ročná dcéra Wilkinsonovcov, ktorá v tom čase nebola doma.

Po vražde Aaron Barley ukradol auto rodiny a vybral sa na šialený útek z miesta činu, Všetko zachytila bezpečnostná kamera na dome aj palubná kamera v ukradnutom aute.

Na súde mu dcéra zavraždenej povedala: "Moji rodičia ti pomohli a ty si im to oplatil zničením a žiaľom. Nikdy ti to neodpustím". Barley na to s rozochvených hlasom odpovedal: "Je mi to ľúto". Pán Wilkinson si na súde veľmi detailne spomínal na chvíle, keď jeho manželka Barley spoznala. "Pamätám si veľmi živo, ako nám povedal, že potrebuje len, aby mu dal niekto šancu, aby mu niekto dal šancu to zmeniť," povedal Peter Wilkinson.

Po čase začal drogovať a zo života rodiny zmizol. Až raz ho našli spať na príjazdovej ceste k svojmu domu. Opäť sa ho Tracey uľútostilo a vzali ho do domu. Opäť mu pomohli aj s ubytovaním a všetko za neho platili. Po čase opäť zlyhal a tentokrát to už skončilo pre rodinu tragicky. Jeho známy sa vyjadril, že "bol čisté zlo". Tracey vraj mnohí varovali, ale ona bola "voči pravde slepá".

Barleyho odsúdili na doživotný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy