Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hubárka v lese zapadla do bahniska. Našli ju na pol tela pochovanú
Zdielať na

Hubárka v lese zapadla do bahniska. Našli ju na pol tela pochovanú

Archívna reportáž

ŠUMPERK / Žena sa stratila svojej rodine v pondelok popoludní. Zatiaľ čo sa ostatní vybrali na výlet, 66-ročná žena sa rozhodla ísť na huby. Netušila, že vstupuje do oblasti zradných rašelinísk.

Hubárka mala pri sebe, našťastie, mobil, píše portál blesk.cz. Zavolala svojej dcére a tá ju potom usmernila, ako má odoslať svoje GPS súradnice, aby ju dokázali nájsť. To ale policajtom a členom horskej služby nepomohlo, ženu na určenom mieste nenašli. "Členovia horskej služby a policajti sa spolu so psovodom vydali ženu hľadať. Za necelé dve hodiny od oznámenia 66-ročnú ženu našiel psovod so svojím štvornohým pomocníkom Nerom. Pohrešovaná bola zhruba kilometer od cesty," povedala policajná hovorkyňa Tereza Neubauerová.

Ženu našli zapadnutú do pol pása v rašelinisku a značne premrznutú. "Aj psovod mal problémy, aby sa k zaborenej žene dostal," povedala Neubauerová. Napokon bol zásah úspešný a žena bola onedlho v bezpečí.

V tomto období evidujú policajti viacero prípadov, keď sa hubári stratili. Dôležité je mať pri sebe nabitý mobilný telefón a ideálne nezachádzať príliš hlboko do lesa.

Pozrite si archívny reportáž o podobnom prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy