Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po veľkej medializácii sa hľadaný nebezpečný mladík sám prihlásil na polícii
Zdielať na

Po veľkej medializácii sa hľadaný nebezpečný mladík sám prihlásil na polícii

GALANTA / Vyše dva týždne policajti pátrali po nebezpečnom 19-ročnom Patrikovi, obvinenom z ozbrojenej lúpeže. Ten sa napokon v stredu ráno sám prihlásil na polícii. K tomuto kroku ho zrejme prinútila aj medializácia. Mladíka zaistili na policajnej stanici.

Bolo krátko pred šiestou hodinou ráno, keď v stredu na políciu v Galante prišiel mladý muž a na oddelení kriminálnej polície sa priznal, že je v pátraní a zároveň mal aj vypovedať. Po 19-ročnom Patrikovi z obce Váhovce bolo totiž vyhlásené celoštátne pátranie a tak sa zrejme už nedokázal dlhšie ukrývať. "Vyšetrovateľ s ním spracúva procesné úkony a bude spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby," povedala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Patrik sa mal podľa polície podieľať na lúpežnom prepadnutí benzínky v obci Pusté Úľany, časť Lúčny Dvor, ešte začiatkom septembra. Ozbrojenú lúpež troch maskovaných mužov zaznamenala aj priemyselná kamera. Po dvoch týždňoch od lúpeže policajti z Galanty a kukláči z Trnavy a Nitry v skorých ranných hodinách prehľadali dva byty priamo v meste Galanta a aj rodinný dom v obci Váhovce. Dvoch podozrivých mužov pri akcii zadržali, no Patrik tam v tom čase nebol. "Ten sa práve vracal domov a vzápätí sa dal pred policajtmi na útek s vozidlom Škoda Oktavia. Policajti krátko nato vypátrali auto odstavené na jednom zo sídlisk v meste Galanta," povedala Linkešová.

Policajti pri razii okrem auta, ktoré malo byť použité pri lúpeži, zaistili niekoľko zbraní, okrem iného aj útočnú pušku, no najmä brokovnicu. Tú totiž mali použiť na otvorenie trezoru, odkiaľ zobrali takmer 20-tisíc eur a ohrozovali ňou aj zamestnancov. Zároveň našli aj predmety, ktoré sa používajú pri krádeži áut. Patrik, obvinený z ozbrojenej lúpeže, ktorý je od stredy rána na policajnej stanici, sa pravdepodobne na slobodu tak skoro nedostane. V prípade dokázania viny mu totiž hrozí až 12-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy