Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na Janu sa na žilinskom obchvate rútilo auto v protismere
Zdielať na

Na Janu sa na žilinskom obchvate rútilo auto v protismere

ŽILINA / Žilinčanka Jana má v aute kameru a preto sa jej podarilo zachytiť mimoriadne nepríjemnú situáciu na obchvate mesta. Podľa odborníka len vďaka duchaprítomnosti Jany nedošlo k havárii, ktorá mohla mať fatálne následky. V aute nebola sama, mala pri sebe svoje dve deti.

Jana vychádzala z centra Žiliny. Keď išla po obchvate, zrazu zbadala auto v protismere. Na záberoch vidieť ako sa mu najprv vyhýba vodič bielej dodávky. A potom bledozelený Volkswagen tesne minie jej auto. "Už som rozmýšľala, čo do neho nabúram, alebo vyletím na obrubníky," hovorí vodička Jana.

Mama piatich detí v ten moment myslela najmä na to, že v aute vezie svoje dve ratolesti. Priznáva, že musela zastaviť, aby sa spamätala z toho, čo sa stalo. "Kým som sa prestala chvieť, aby som bola vôbec schopná držať volant a zaradzovať rýchlosti," dodáva Jana.

"Ak si niekto dokáže zachovať chladnú hlavu a vyhnúť sa, je to výborné. Ak niekto nemá také skúsenosti a začne panikáriť, je to ," hovorí dopravný psychológ František Skokan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy