Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vodič nedal prednosť. Auto, v ktorom sedela žena s bábätkom sa prevrátilo na strechu
Zdielať na

Vodič nedal prednosť. Auto, v ktorom sedela žena s bábätkom sa prevrátilo na strechu

BANSKÁ BYSTRICA / Nepozorná jazda skončila zdemolovaným plotom. Vodič nedal v Banskej Bystrici prednosť 41-ročnej vodičke, ktorá v aute viezla svojho ročného chlapčeka. Po bočnom náraze auto, v ktorom dieťa sedelo, prerazilo plot a skončilo vo dvore firmy, prevrátené na streche.

Výsledok nepozornej jazdy 26-ročného vodiča vyzeral hrozivo. Hasiči zbadali najskôr zdemolovaný plechový plot a potom našli vo dvore firmy aj auto prevrátené na streche. Vo vnútri sa viezla 41-ročná žena a jej ročný synček. Mladý Zvolenčan, ktorý žene nedal prednosť, nabúral do ich bočnej strany a auto následne odhodilo mimo cesty. Keď videl, čo sa stalo, bežal na pomoc mamičke aj jej synčekovi.

Ročný chlapček našťastie sedel v autosedačke, čo zohralo pozitívnu úlohu, keď auto dopadlo na strechu. Na mieste ho ošetrili záchranári, jeho prevoz do nemocnice potrebný nebol. "Pri dopravnej nehode bola ošetrená matka s chlapčekom, ktorí vyviazli vďaka bezpečnostným prvkom v aute bez zranení," povedal hovorca operačného strediska záchranárov, Jozef Minár. Hrozivo vyzerajúca nehoda sa tak našťastie obišla bez vážnejších zranení. Vinník nehody, ktorý spôsobil štvortisícovú škodu, dostal na mieste pokutu 150 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy