Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž dobodal dcéru (3), syn je vo vážnom stave. Zrejme sa chcel pomstiť manželke
Zdielať na

Muž dobodal dcéru (3), syn je vo vážnom stave. Zrejme sa chcel pomstiť manželke

UHERSKÉ HRADIŠTE / Za dverami bytu paneláku sa odohrala vo štvrtok dráma. Susedia počuli veľký krik, nevenovali mu však pozornosť. Netušili, že sa práve odohrala vražda, pri ktorej otec pripravil o život svoju trojročnú dcéru a ťažko zranil päťročného syna.

"Vraj si našla iného, prestalo to medzi nimi klapať. Bývali v dome tri roky, to dievčatko bolo veľmi pekné a šikovné," vyjadrila sa pre blesk.cz suseda bývajúca na rovnako poschodí. Muž bol doma s deťmi sám. Keď pred jednou na obed suseda začula detský krik, nevenovala mu ale pozornosť. V tej chvíli sa byte odohrávala dráma s tragickým koncom. Muž sa na vlastnú trojročnú dcéru vrhol s nožom a dobodal ju. Päťročného syna pritom ťažko zranil.

Muž si zrejme po chvíli uvedomil, čo spáchal a pokúsil sa o samovraždu liekmi. Pokus o otravu sa mu ale nepodaril. Keď prišla matka detí neskôr domov, naskytol sa jej desivý pohľad.

Na miesto prišli policajti, záchranka aj vrtuľník. "Pani sedela pred domom v šoku, musela som ju utešovať," povedala susedka. Otca a syna dopravil záchranársky vrtuľník do nemocnice. "Prijímali sme muža po intoxikácii vo veľmi vážnom stave a v bezvedomí. Jeho stav je teraz stabilizovaný," povedal hovorca olomouckej fakultnej nemocnice Egon Havrlant. 

Pre vážny stav muž nie je schopný úkonov trestného konania. Zranený chlapec je mimo ohrozenia života. Policajti vyšetrujú prípad ako vraždu a pokus o vraždu, mužovi môže hroziť až výnimočný trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy