Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodkyňa dala podvodníkovi 62 000 eur. Do jej domu sa vrátil druhýkrát
Zdielať na

Dôchodkyňa dala podvodníkovi 62 000 eur. Do jej domu sa vrátil druhýkrát

BANSKÁ BYSTRICA / Sedemdesiatosemročná dôchodkyňa z mesta pod Urpínom prišla o neuveriteľnú sumu. Podvodník, ktorí ju oklamal, použil overený scenár. Do jej domu sa dokonca vrátil. Dohromady ju okradol o 62 000 eur.

Keď neznámy dôchodkyni telefonoval, myslela si, že ide o jej syna. Tvrdil, že potrebuje požičať peniaze a dôchodkyňa si neoverila, či ide naozaj o jej syna. "Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici vedie v tomto prípade trestné stíhanie pre zločin podvodu," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Neznámemu mužovi dala dôchodkyňa najprv 17 000 eur, o niekoľko hodín neskôr ďalších 13 000 eur. Podvodníci sa ešte k dôchodkyni vybrali aj na druhý deň a tá im dala ďalšie tisícky eur. "Poškodenej dôchodkyni vznikla podvodným konaním škoda 62 000 eur," upresnila Faltániová. 

Polícia po podvodníkoch pátra, ak sa ich podarí chytiť, hrozí im väzenie na tri až desať rokov. Páchateľ je strednej postavy, asi 160 - 170 cm vysoký a má medzi 40 - 50 rokov. 

V pondelok sme pri tom informovali o dôchodkyni z Banskej Bystrice, ktorá podobným trikom nenaletela. Polícia naďalej vyzýva najmä dôchodcov, aby boli opatrní a podobné pokusy si overovali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy