Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Po nehode ostali dvaja muži zakliesnení v aute. Obaja popreli, že šoférovali
Zdielať na

Po nehode ostali dvaja muži zakliesnení v aute. Obaja popreli, že šoférovali

BUŠOVCE / V pondelok neskoro večer zasahovali všetky záchranné zložky v obci Bušovce (okres Kežmarok). Vodič osobného auta nezvládol riadenie, prešiel do protismeru, kde sa dostal za krajnicu a následne sa prevrátil na strechu.

Pri nehode sa auto prevrátilo na strechu. Dvaja muži, ktorí v aute sedeli, v ňom ostali zakliesnení. Na pomoc im prišiel otec a syn, ktorí boli na blízku. Syn reguloval dopravu, zatiaľ čo jeho otec, Ľudovít Schvartz, vyťahoval mužov z auta von.  "Otočil som sa chrbtom a pätou som vykopol predné bočné sklo. Som ho začal ťahať, ale on sa zachytil a chcel ísť bokom. Hovorím mu, aby si ľahol na chrbát, lebo ho nevtiahnem."

Na miesto prišli medzitým aj všetky záchranné zložky. Obaja muži boli pri vedomí, ale správali sa zvláštne. "Stále mi opakoval, či nemám nejakého kamaráta, ktorý by mu pomohol obrátiť auto," spomína Ľudovít. Toho druhého trápil iný problém. Potreboval ísť na záchod.

Sanitka mužov previezla pri vedomí do nemocnice. Záhada ale nastala, keď obaja muži povedali, že ani jeden z nich auto nešoféroval. Potom tvrdili, že šoféroval niekto tretí, ale podľa svedkov v aute nikto iný nesedel. Vodičom bol Stanislav, ktorý mal dobrý dôvod na vykrúcanie. "Bol podrobený dychovej skúške. Jej hodnota dosiahla takmer 1,5 promile," informuje hovorkyňa polície Jana Migaľová. Polícia začala trestné stíhanie vo veci ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy