Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Muža (31) našli doma ležať mŕtveho vedľa jeho pytóna kráľovského
Zdielať na

Muža (31) našli doma ležať mŕtveho vedľa jeho pytóna kráľovského

Archívne video

CHURCH CROOKHAM / Polícia vyšetruje prípad záhadnej smrti mladíka, ktorý bol veľký milovník hadov. Táto záľuba ho zrejme stála život.

Telo Daniela Brandona našli v pondelok v jeho dome s vážnymi poraneniami na tele. V jeho blízkosti polícia odchytila tiež pytóna, ktorý bol vonku z terária. Daniel bol známy ako skúsený milovník týchto zvierat. 

Pri vyšetrovaní koroner zistil, že Daniel zomrel v dôsledku zadusenia a hlavným podozrivým je jeho pytón. "Hada sme našli v miestnosti, kde muž zomrel," hovorí vyšetrovateľ. Podľa portálu BBC, mladík vlastnil niekoľko zvierat.

"Bol posadnutý hadmi, pavúkmi, vtákmi a prírodou," vraví jeho kamarát. Pre pytónov je typický spôsob lovenia koristi omotanie sa okolo nej a následne ju pevne zovierajú, až kým nezomrie. Len veľmi zriedka ale zabíjajú ľudí. "Ešte nikdy sa nestalo, že by pytón zabil človeka v Británii. Zabíjajú iba to, čo jedia," hovorí odborník z organizácie pre záchranu plazov. Daniel bol svojmu koníčku natoľko oddaný, že jeho rodina mala problém nájsť na pohreb fotografiu, na ktorej by nedržal žiadne zviera. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy