Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Nebohý mladík mal na tele zranenia. Jeho rodina si myslí, že zomrel násilnou smrťou
Zdielať na

Nebohý mladík mal na tele zranenia. Jeho rodina si myslí, že zomrel násilnou smrťou

KROMPACHY / Násilná smrť alebo utopenie. Takúto neistotu má rodina z Krompách. Ich 22-ročného syna našli mŕtveho v rieke Hornád. Na tele mal podľa rodičov viacero zranení, ktoré vyzerali ako po poriadnej bitke.

Ján sa spolu s kamarátmi vydal do neďalekých Spišských Vlách na nákup. To bolo poslednýkrát, čo ho rodina videla živého. Myslia si, že ho niekto zniesol zo sveta násilím. Mladík z domu odišiel doobeda, no do večera sa nevracal. Jeho kamaráti sa domov vrátili avšak bez Jána. Rodina zburcovala políciu a pátrali tiež po svojej rodine. Mladík nikde nebol. Až o pár dní sa našlo v rieke zohavené telo, bez známok života. "Bol taký dobitý, že katastrofa. Čierne pásy, modré pásy, tak do ružova. Skrvavený bol. Príslušníci sa nás pýtali, či mal chlapec všetky zuby, ale chlapec mal všetky zuby," povedal otec nebohého, Ján Pokuta.

Nešťastní rodičia tiež tvrdia, že predtým, než sa telo pod mostom našlo, videli dve deti ako prišla biela dodávka a chlapi z nej vyberali igelitový mech. Rodina tvrdí, že rieku prehľadávali policajti po celom toku. "Oni sa pustili zo Spišských Vlách až dole ku Margecanom. A chlapec nebol. Len na tridsiaty deň sa chlapec zrazu našiel tu. A nebola veľká voda. Voda maximálne išla 15 - 20 cm," hovorí o podozreniach Ján Pokuta.

Prípadu sa chytili aj policajti. Obhliadajúci lekár na mieste nariadil pitvu. Podľa policajného uznesenia nebolo možné identifikovať komu nájdene telo patrí. No výsledky testov DNA dokázali, že ide skutočne o 22-ročného Jána. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Čakáme na výsledky súdnej pitvy. Počas doterajšieho vyšetrovania sa cudzie zavinenie nepotvrdilo," vyjadrila sa Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.  Policajti na prípade stále pracujú. V súčastnosti sa čaká na stanovisko znalcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy